У Волиньраді вирішили «спортивний конфлікт»

У Волиньраді вирішили «спортивний конфлікт»
Керівнику обласної школи вищої спортмайстерності Миколі Зайченку, якого свого часу на посаді залишив своїм розпорядженням екс-губернатор Волині Борис Клімчук, не продовжили контракт.

Рішення прийняли депутати під час 24-ої сесії Волиньради у п’ятниці, 14 березня.

Питання викликало жваве обговорення у сесійній залі. Начальник управління молоді і спорту Волинської ОДА Галина Карнаухова розповіла про те, що вже не перший рік тривають у школі протиріччя навколо призначення три роки тому керівником школи вищої спортивної майстерності Миколи Зайченка.

Посадовець розповіла й про своє бачення проблеми.

«Школа повинна мати свою концепцію. Це не благодійний фонд. Якщо в кінці року група розпадається, не треба розділяти інші і залишати навантаження тренеру, в якого не вистачає спортсменів для групи. Мають прийти інші тренери, які показали хороші спортивні результати. Якщо цього не буде, то так і буде продовжуватися. А має бути новий підхід», - висловилися вона.

Карнаухова запропонувала продовжити термін дії контракту Миколі Зайченку на деякий час і провести фінансову перевірку школи і тоді або продовжити контракт на триваліший термін, або знайти нового керівника.

Депутат Валентин Кошельник зазначив, що якщо у школі «бардак», то безперечно керівника потрібно міняти.

Обранець громади Роман Карпюк розповів, що свого часу після того, як Микола Зайченко полишив посаду начальника управління молоді і спорту і захотів йти на посаду директора школи вищої спортивної майстерності, яку він колись очолював, Карпюк відмовляв Зайченка від цього, пропонуючи інші варіанти.

«Він повернувся. Почалися скарги на його роботу. Там працює 15 тренерів і тільки один сказав, що проти Зайченка. Питання його звільнення піднімають люди, які в школі не працюють», – додав Карпюк. Так, депутат запропонував продовжити контракт на рік.

Депутат Олександр Свирида запропонував вирішити питання у іншій площині: «розвести» двох людей, в яких є конфлікт щодо посади – Миколу Зайченка та Олега Чикиду, і забезпечити обох гідними місцями роботи.

Виступив і один із тренерів, очільник спортшколи «Ковель» Сергій Панасюк. Зі слів спортсмена, проблема – не нова. Так, два роки тому тренери збирали підписи щодо усунення з посади Зайченка і назбирали 13 підписів «проти» чинного директора школи вищої спортивної майстерності.

На сесії тоді навіть прийняли рішення про розірвання договору. Утім, попри це тодішній голова Волинської ОДА Борис Клімчук таки продовжив термін дії договору із Зайченком.

Цього ж разу під аналогічною заявою вдалося зібрати 5 підписів.

«12 березня підписували на загальних зборах 5 тренерів без приниження гідності. Бо всі решта тренерів залякані ситуацією. Дирекцією школи вищої спортивної майстерності принижено професійну гідність не одного тренера», - заявив спортивний функціонер.

Тож, він закликав депутатів проголосувати за припинення співпраці з Зайченком.

«Я теж міг зібрати підписи 16 тренерів зі школи, які підтримують мене, а не Чикиду», – висловився і сам Зайченко.

Виступив і заступник голови Волиньради Ігор Гузь: «Ми вже понад годину обговорюємо цю проблему двох кумів Чикиди і Зйченка, які не можуть між собою розібратися. У нас проблем купа. Мене обурює ця ситуація, розборки. Призначте нову людину».

Зрештою, під час голосування депутати не підтримали рішення про продовження контракту з Миколою Зайченком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волиньраді вирішили «спортивний конфлікт»
14 березень, 2014, 12:57