У Криму почали «глушити» українські радіостанції

У Криму почали «глушити» українські радіостанції
У Криму почали повністю або частково вимикати українські радіостанції.

Про це повідомила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак, – пише Телекритика.

За її словами, станом на 16.00 14 березня всією територією Криму невідомими або під примусом невідомих озброєних людей здійснюється втручання в ефір українських радіостанцій.

Відключаються українські новини або повністю мовлення радіостанцій. Натомість вмикаються ролики із закликом прийти на референдум щодо статусу Криму.

Зокрема, в Керчі відключено ефірний частотний радіопередавач ТРК «Бриз», через який транслювалися всі українські радіостанції. Таким чином, у Керчі і найближчих районах не мовить жодна українська радіостанція - тобто радіостанції холдингу «ТАВР медіа» («Русское радио»), холдингу Business Radio Group («Шансон», «Шарманка»), «Перець ФМ».

У Красноперекопську вимкнули радіо «Ера».

«Нацрада звернулася до міліції і прокуратури, щоб вони негайно вжили заходів щодо захисту наших радіостанцій і відновили правопорядок», – сказала Лариса Мудрак.

Нагадаємо, у Криму станом на 9 березня захопленим кримським РТПЦ були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. 10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. На їхніх частотах почали мовити російські канали. Того ж дня українські канали почали вимикати і в кабельних мережах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Львів хоче бути, як Сочі
15 березень, 2014, 10:46
У Криму почали «глушити» українські радіостанції
15 березень, 2014, 10:31