Волиняни у Києві взялися за народний контроль влади

Волиняни у Києві взялися за народний контроль влади
Минулого тижня у Києві відбувся Форум «Нові лідери - нова країна», в якому взяли участь понад 500 учасників. Вони представляли різноманітні громадські організації та рухи з усієї України.

Це представники Чорнобильського руху України, громадської організації «Діти війни», Асоціації фермерів України, підприємницьких громадських організацій та профспілкових об»єднань.

Ініціаторами Форуму стала група представників громадських організацій з різних регіонів України, які зібравшись у перший день весни на козацькому острові Хортиця, прийняли рішення узгодити дії та розробити механізми впливу громадськості на парламентські вибори восени цього року.

Серед ініціаторів форуму та його безпосередніх учасників у складі делегації від Волині, був підприємець і громадський діяч Костянтин Байчук. Він зазначив, що у тій складній ситуації, яка зараз спіткала Україну, існує нагальна потреба використати наростаючий потенціал громадянського суспільства, який яскраво проявив себе під час податкового майдану, чорнобильських, афганських та інших масових народних виступів, що відбулись за останні півтора року.

Так як існуючі опозиційні політичні партії не впорались з ситуацією та не змогли повести за собою людей та суттєво впливати на негативні процеси, які зараз відбуваються.

Під час Форуму «Нові лідери - нова країна» громадські лідери затвердили чотири напрямки подальшої роботи. В першу чергу мова іде про «Народний контроль» - моніторинг та аналіз обіцянок і діяльності чинної влади та інших політиків, складання «Народного списку» кандидатів у депутати з кращих представників громадського руху та розробка пакету «Народних реформ», які реально дозволять змінити ситуацію в країні.

Окрему увагу планується приділити «Народному захисту» - розробці та реалізації дієвого механізму захисту результатів осіннього голосування від фальсифікацій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Байчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як то форум у Києві - і без Никитюка, Чапюка та Кузнєцової.
Це непорядок в країні.
Відповісти
Останні новини
Волиняни у Києві взялися за народний контроль влади
26 березень, 2012, 13:42