Україна не прийняла ультиматум Кремля

Україна не прийняла ультиматум Кремля
Викладені в позиції МЗС Російської Федерації з врегулювання кризи в Україні пропозиції схожі на ультиматум.

З такою заявою виступило Міністерство закордонних справ України, - пише ТСН.

«Ця заява МЗС РФ схожа на ультиматум. Позиція, яка там викладена, є абсолютно не прийнятною для української сторони», - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, Київ наполягає, що будь-які переговори з Москвою за міжнародного посередництва повинні проходити виключно на основі поваги до територіальної цілісності України і невтручанні у її внутрішні справи.

Як заявив Перебийніс, російська сторона повинна негайно припинити агресію і провокації на території України, негайно вивести свої війська до місць їхньої постійної дислокації.

«Тому ще раз підкреслю, що ті позиції, які містяться в заяві, неприйнятні та є прямим втручанням у внутрішні справи України», - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Нагадаємо, Росія заявила про готовність приступити до формування міжнародного механізму для вирішення української кризи.

Крім того, в МЗС РФ наполягають на негайних кроків щодо ухвалення нової Конституції України, яка передбачає федералізацію країни.

Як зазначається у заяві, у федеративній конституції мають бути закріплені принципи верховенства закону, захисту прав людини і всіх національних меншин, свобода слова і діяльності політичних партій та засобів масової інформації, а також інші принципи, що забезпечують політичний лад України у якості демократичної федеративної держави, яка володіє суверенітетом і нейтральним військово-політичним статусом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна не прийняла ультиматум Кремля
17 березень, 2014, 15:48