«Митний спрут» комуніста Калєтніка дотягнувся і до Волині

«Митний спрут» комуніста Калєтніка дотягнувся і до Волині
Колишній головний митник України Ігор Калєтнік (на фото) посприяв працевлаштуванню в різні структури митниці на Волині щонайменше шістьох родичів та друзів.

Після повалення режиму Януковича він, як стверджують ЗМІ, втік до Росії. Одночасно у відставку подали керівники Ягодинської митниці, - пише в статті "Митний спрут "Катлєти" Сергій Шаповал.

Як виявилося, щонайменше шестеро родичів і друзів Калєтніка займали чи займають керівні посади в митниці на Волині.

Так, рідна сестра дружини колишнього керівника митниці Любов Семенівна Єленич (Мрочко) була першим заступником начальника Ягодинської митниці.

24 лютого написала заяву на звільнення з посади. В митних органах працювала з квітня 2010-го року – рівно через місяць після призначення Ігоря Калєтніка головою Державної митної служби України (березень 2010-го року). У свій час була нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Племінник жінки Калєтніка Валерій Мрочко був заступником одного з начальників відділу-старшого зміни Ягодинської митниці.

Двоюрідна сестра Валерія Мрочка та племінниця Антоніни Калєтнік Вікторія Лівінська (Мрочко) працювала інспектором Ягодинської митниці.

Василь Сокиринський
обіймав посаду заступника начальника митного поста "Ягодин". 24 лютого написав заяву про звільнення з посади, але з формулюванням "у зв’язку з переведенням згідно номенклатури посад".

Однокласник Калєтніка Олександр Оникійчук був начальником митного посту "Устилуг".

Ще одна родичка Калєтніків Наталія Мостова – начальник вiддiлу кадрового забезпечення та з питань запобігання корупції. Вона - родом з Вінничини.

Біографічної довідки Мостової, які і більшості митників, на офіційному сайті Територіальних органів Міндоходів у Волинській області немає. Але, за інформацією джерел ВолиньPost, Наталія Мостова теж є родичкою сім’ї Калєтніків. На форумах митників Мостову називають фавориткою Степана Дериволкова, який з квітня 2013 року обіймав посаду першого заступника Міністра доходів і зборів України.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПРО МИТНИЙ СПРУТ "КАТЛЄТИ"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: митниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Митний спрут» комуніста Калєтніка дотягнувся і до Волині
18 березень, 2014, 10:48