Українців просять не писати про пересування військ в інтернеті

Українців просять не писати про пересування військ в інтернеті
Українців закликають не писати про пересування військ, їхню чисельність, маршрути руху та імена командирів в інтернеті.

"Ваша діяльність щодо донесення до громадян України своєчасної та об’єктивної інформації щодо подій у нашій державі є дуже важливою та потрібною. Проте в зв’язку із оголошенням часткової мобілізації, потрібно зважати на те, що з допомогою мережі Інтернет Ваші повідомлення, матеріали, фото-відеодокументи можуть переглядати і недруги України", - цитує військового історика Ігоря Крочака медіа-центр Міноборони.

"Ми не закликаємо до обмеження доступу до об’єктивної інформації, але такі аспекти як чисельність, нумерація, укомплектованість військових підрозділів, маршрути їх пересування, а також прізвища командирів і начальників українського війська повинні, на нашу думку, публікуватися дозовано та обмежено, в залежності від конкретної необхідності", - додав він.

"Звичайно ж, питання військової цензури є складними і вони важко співставляються із принципами відкритої журналістики, але навіть у найпередовіших демократичних державах світу: США, Великобританії, Франції та ін., інформація про пересування та боєготовність збройних сил має серйозні обмеження до її поширення", - каже фахівець.

"Крім того, свідомі громадяни вільного світу, навіть і без нормативних обмежень, чітко розуміють питання важливості особистої самоцензури та здійснюють власну інформаційну діяльність із врахуванням інтересів безпеки вітчизни", - вважає Ігор Крочак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а як це зрозуміти "пересування військ в інтернеті"????????????
Відповісти
мы давно говорили что юру и его деректора пора дать лопату и копать окоп а не работать на ФСБ.
Відповісти
Останні новини
Українців просять не писати про пересування військ в інтернеті
19 березень, 2014, 12:18