У волинському виборчкомі не можуть знайти регіонала в облраду

У волинському виборчкомі не можуть знайти регіонала в облраду
Замість екс-регіоналки Тамари Ковальчук, яка відмовилася від мандата депутата, у Волиньраду може прийти екс-гендиректор ДП «Волиньвугілля» Іван Костик.

Про це у коментарі ВолиньPost’у розповів голова Волинської обласної виборчої комісії Микола Євтушин.

За словами Євтушина, Іван Костик у виборчому списку Партії регіонів є наступним претендентом на депутатське крісло у Волиньраді.

Щоправда, із кандидатом не можуть сконтактувати.

«З ним поки що не можуть зв’язатися. В нього стоїть стаціонарний телефон в списку поданий. А так як трішки немає контакту з Партією регіонів, навіть не можна попросити додаткову інформацію. В нас є 10 днів на цю процедуру. Поки що ми дзвонимо, просимо знайти в Нововолинську наших колег. Вони, може, мають якусь додаткову інформацію, щоб зв’язатися з кандидатом», – розповів Микола Євтушин.

У випадку, якщо Іван Костик відмовиться від мандата або ж виникнуть обставини, в зв’язку з якими він не зможе бути депутатом, наступним кандидатом у депутати Волиньради може стати регіоналка Світлана Вакулка з Іванич.

До слова, згідно з виборчим списком кандидатів у депутати Волинської облради на виборах 2010-ого року від Партії регіонів, наступним після Івана Костика мав бути голова правління благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк. Однак, як розповів Микола Євтушин, у 2012 році Товстенюк написав заяву про вихід з партії і списку «через незгоду з політикою партії».

Окрім того, голова облвиборчкому пояснив, що саморозпуск обласного осередку Партії регіонів на виборчий список не впливає.

«Люди у списку є і позапартійні. Вони висунуті партією, партія отримала підтримку населення і ця квота за нею зберігається. Якщо список буде до кінця вичерпаний і не буде більше кандидатів, тоді місце залишається вакантним до кінця каденції цієї ради», – пояснив Микола Євтушин.

Нагадаємо, за попередньою інформацією, довибори до Волинської облради на двох округах №11 у Ковельському та №18 у Любешівському районах, де обрані депутати відмовилися від мандатів, відбудуться разом із президентськими – 25 травня.

Довідка

Костик Іван Миколайович; 21.05.1957; вища; Член Партії регіонів; Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» з 2010 по 2013 рр.; 45400, Волинська обл., м. Нововолинськ.

Вакулка Світлана Валеріївна; 16.04.1980; вища; Член Партії регіонів; Тимчасово не працює; 45300, Волинська обл., Іваничівський р-н, смт. Іваничі.

(Згідно з інформацією щодо виборчих списків кандидатів у депутати Волинської обласної ради на виборах 2010-ого року, опублікованої на сайті Волинської обласної ради).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинському виборчкомі не можуть знайти регіонала в облраду
20 березень, 2014, 12:07