Романюк не хоче виганяти із виконкому прогульників

Романюк не хоче виганяти із виконкому прогульників
Громадські активісти Луцька вимагають в міського голови переформатувати виконком, замінивши прогульників людьми, які відповідатимуть певним критеріям.

Обговорення роботи і складу виконавчого комітету Луцької міської ради відбулося у четвер, 20 березня.

За ініціативою громадських середовищ Луцька були проведені громадські слухання щодо змін у виконавчому комітеті. Причиною такого зібрання було те, що активна громада вважає, що не може впливати на виконком, і той відповідно не приймає рішень, які потребує луцька громада.

Депутат Луцькради Андрій Осіпов представив перелік найзлісніших прогульників засідань виконкому.

Так, найбільше засідань пропустив начальник Луцького МВ УМВС Василь Марчишак – 81,82% від усіх засідань.

Друге місце у антирейтингу посів директор ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» Володимир Гунчик – 74,28%.

Закрив трійку очільник генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха, який не відвідав 68,6% усіх засідань.

До списку також увійшли голова обласної організації УСВА Григорій Павлович - 37,5%, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами Луцької міської ради Роман Крохмаль - 33%, заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук – 28%.

Осіпов висловив позицію, що начальнику міліції не місце у виконкомі.

Також не повинні входити у виконком керівники комунальних установ і підприємств, бо є вразливими до впливу із боку виконавчих органів, міського голови і його заступників.

Також, на його думку, не повинна входити до виконкому особа, яка пов’язана із підприємствами, які надають послуги за рахунок коштів місцевого бюджету, є учасником тендерів (конкурсів), є кредитором або боржником міста чи комунальних підприємств тощо. Окремо він висловився проти членства у виконкомі представників політичних партій.

Загалом учасники зборів підтримали думку, що ті члени виконкому, які прогулюють багато засідань, повинні його покинути.

Опісля свою позицію висловив лідер "Правого сектору" на Волині Павло Данильчук. Він вважає, що виконком повинен бути зовсім розпущений. Щоправда, вважає, місце представникам політичних партій у виконкомі має бути відведене, адже вони теж є представниками громади.

Представник волинської "Самооборони Майдану" Богдан Климчук підтримав позицію перезавантаження виконкому. Він запропонував увести до складу виконкому по три представника від "Самооборони", "Правого сектору", "Автомайдану" та "Громадського сектору".

Він заявив, що до "Самооборони" щодня надходить багато звернень і повідомлень про порушення громадського порядку, незаконний продаж алкоголю, а своїми силами "самооборонці" не можу відреагувати на всі звернення.

"Якщо ми вийшли на Майдан, ми так само маємо служити громаді", - сказав Климчук.

Представниця "Громадського сектору" Оксана Ярош заявила, що збільшення кількості представників громадських середовищ у виконкомі зменшить вплив на нього міського голови, який і так має там багато представників, а точніше – 61%. Тож, вона проти розпуску, але за оновлення частини складу й його збільшення.

Загалом усі, хто виступав, погодилися, що переформатування у виконкомі повинні відбутися. Питання було лише у тому, в який спосіб.

Прозвучала ідея щодо написання критеріїв підбору новий членів виконкому. Проте керівник Штабу волинської "Самооборони" Андрій Хведчак сказав, що вводити нових членів потрібно терміново, а у майбутньому їх потрібно буде вибирати за певними критеріями.

Згодом слово взяв луцький міський голова Микола Романюк. Він сказав, що нікого міняти не треба. І додав, що готовий збільшити склад виконкому з 13 до 15 осіб.

Натомість депутат Луцькради Сергій Григоренко запропонував додати двох членів і замінити двох найбільших прогульників, тобто Марчишака та Гунчика. Але Романюк й на це не погодився.

Остаточне рішення щодо виконавчого комітету приймуть під час наступної сесії міськради, де, як раніше анонсувалося, Микола Романюк має запропонувати проект рішення щодо переформатування виконавчого комітету.

За інформацією ВолиньPost, на сесії буде запропоновано збільшити кількісний склад на чотири особи від громадських організацій, що буде компромісним рішенням між усіма сторонами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
введить пару цих птушникив посмиемся
Відповісти
видпрацьовуете страшно
Відповісти
Останні новини
Романюк не хоче виганяти із виконкому прогульників
20 березень, 2014, 16:13