Спіймали російського шпигуна

Спіймали російського шпигуна
Служба безпеки України затримала у Чернігові громадянина Російської Федерації, кадрового співробітника Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Як повідомляє прес-центр СБУ у четвер, відомо, що іноземець - В.Макаров - протягом двох років перебував на території України під чужими даними, як громадянин України.

Чоловік активно вербував громадян України, переважно військовослужбовців, для отримання інформації, що становить державну таємницю.

Крім того, у СБУ стверджують, що під прикриттям співробітника "Антикорупційного комітету України" російський шпигун збирав компрометуючі матеріали корупційного характеру на посадових осіб держави і передавав їх у Росію для шантажу українських чиновників.

"20 березня цього року в місті Чернігів зловмисник затриманий "на гарячому" під час отримання ним документації з грифом "секретно" про новітні системи самонаведення боєголовок. Згідно з висновком державного експерта з питань таємниці, документи, отримані іноземцем, належать до відомостей, розголошення яких створює загрозу національним інтересам і безпеці держави", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СБУ, Україна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.