На Волині шукають нових міліціянтів

На Волині шукають нових міліціянтів
Стартував прозорий підбір керівників обласних управлінь міліції із залученням громадськості.

Про це повідомив голова Люстраційного комітету при Кабінеті міністрів України Єгор Соболєв на власному блозі в Українській правді.

«Отже, як ми домовлялися з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, стартує прозорий підбір керівників обласних управлінь міліції із залученням громадськості, - зазначає Соболєв.

За його словами, кадрова комісія МВС, куди включені правозахисник Євген Захаров, журналіст Юрій Бутусов та Єгор Соболєв, перевірятиме кандидатів, які пропонуватиме МВС.

«МВС та його департамент внутрішньої безпеки перевірятиме кадри на відповідність професійним критеріям, які затверджені міністром, ми з колегами – на непричетність до корупції і порушень прав людини», - зауважив голова Люстраційного комітету.

Соболєв каже, що перелік кандидатів, які пройшли такий відбір, презентуватимуть активу області, у тому числі авторитетним ГО, меру, керівництву держадміністрацій.

«Після цього кадрова комісія МВС приймає рішення. Туди входять заступники міністра і керівники департаментів. Наша з Євгеном (Євген Захаров – авт.) та Юрієм (Юрій Бутусов – авт.) місія – проконтролювати чистоту процедури. Такою є домовленість. Звісно, є ризики, що вона буде порушена. Звісно, підібрати гідних керівників з лав міліції вкрай важко. Звісно, на нас впаде цунамі звинувачень, компромату та тиску. Звісно, це не люстрація, і не системне реформування міліції, які мають готуватися одночасно. Але спробувати варто», - повідомив Соболєв на власному блозі.

«Актив цих областей! До вівторка МВС чекає на Ваші заявки. За посиланням вказані і вимоги міністерства. Щоб все було прозоро, робіть копію на [email protected]», - додав Соболєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В місті Володимирі Волинському треба повернути в міліцейські ряди порядних працівників міліції, які через незгоду давати кожен місяць хабар в сумі 500 гривень бувшому начальнику міліції, звільнились з лав міліції,чим не заплямили своє чесне ім`я.Треба перевірити фінансовий і кадровий апарати Волинського МВ УМВС, які не гребували підношеннями, продавали посади і надбавки до зарплат і пенсій.
Відповісти
Это правда что "порядочного"!!!??? Степанюка призначили замом СБУ, и что криминальный авторитет Балабенык ему в этом способствовал? " Правый сектор" а-у-у..., или вы вкурсе?
Відповісти
Кадрова комісія- заступник міністра Яровий. Яка прозорість. Прочитайте на сайті ВВ МВС-стат;я "Вори в пагонах".Ще досі ці публікації. Ами про прозорість.
Відповісти
Останні новини
На Волині шукають нових міліціянтів
20 березень, 2014, 18:48
З Луценка зняли судимість
20 березень, 2014, 18:23