Google зашифрував пошту Gmail

Google зашифрував пошту Gmail
Корпорація Google ввела повне шифрування поштового трафіку.

Починаючи з 20 березня, сервіс Gmail, незалежно від місця знаходження користувача, завжди буде використовувати захищене з'єднання за протоколом HTTPS при перевірці та відправлення кореспонденції, - пише ZN.UA.

При цьому, не буде мати ніякого значення, з якого пристрою здійснюється вхід - з комп'ютера, планшета чи смартфона.

Як наголошується, HTTPS став стандартом для Gmail з 2010 року, і з тих пір безпека сервісу доводиться до бажаного ідеалу. Раніше користувачі могли відключити шифрування для прискорення роботи, тепер такої можливості у них не буде.

Як наголошується, відтепер усі повідомлення електронної пошти будуть зашифровані і при обміні трафіком між дата-центрами. Виявилося, криптографічний захист каналів - найбільш вразливе місце, оскільки такий обмін інформацією або взагалі не кодується, або мінімально захищений.

Так, наприклад, публікації Washington Post з посиланням на документи Едварда Сноудена та інших компетентних експертів, слід, що Агентство національної безпеки США здійснював стеження за каналами зв'язку між дата-центрами Google і Yahoo! безпосередньо через кабелі оптоволоконного зв'язку.

Свої зусилля в Google делікатно називають «головним пріоритетом після одкровень минулого літа». У компанії також відзначають, що ввели безліч елементів безпеки, які дозволяють уникнути перехоплення кореспонденції під час її написання, відсилання, або перевірки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: google, gmail
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Google зашифрував пошту Gmail
21 березень, 2014, 15:09