Стаціонарні пости ДАІ – це «юрський період», - луцький автомайданівець

Стаціонарні пости ДАІ – це «юрський період», - луцький автомайданівець
Керівник штабу Луцького Євромайдану Ігор Оборонов (на фото) вважає, що стаціонарні пости ДАІ – це «юрський період».

Свої думки з приводу реформування ДАІ він висловив під час круглого столу у п’ятницю, 21 березня.

«Можна звертатися до совісті, до якоїсь патріотичності. Але давайте будемо реалістами. Якщо ми не піднімемо зарплати працівникам ДАІ, хоча був у два рази, а то й у три, то нічого не зміниться. Зварювальник будь-якої категорії у будь-якому гаражі заробляє набагато більше. І ми хочемо, щоб ця людина проявляла високий рівень достоїнства та честі? Він, може, хоче але, вибачте мене, в нього є жінка та діти, і він працює у системі», - Оборонов.

«Звісно це компетенція Києва, але ініціатива має йти від нас», - додав він.

«Якщо працівник ДАІ буде отримувати 7-8 тисяч гривень, то він не буде брати тих лишніх 100 гривень, які йому дає водій. Якщо не буде потреби возити чемодани у Київ, то не треба буде брати хабарі», - вважає Оборонов.

Втім, із підвищенням заробітної платні мають підвищитися і вимоги до професіоналізму кадрів.

Також Оборонов сказав, що у самому Луцьку мало працівників ДАІ. Зокрема, каже, що не всі вулиці патрулюються. Мовляв, є райони міста, які не входять у маршрути ДАІ, тож фактично не оглядаються працівники автоінспекції.

Також він вважає, що у країні надто високі штрафи. Це сприяє корупції, адже людині легше дати менше грошей працівнику ДАІ на руки, аніж платити високий штраф.

Присутні на обговоренні разом із автомайданівцем скаржилися на погане розміщення дорожніх знаків. Дуже часто вони знаходяться у поганій зоні видимості.

Оборонов повідомив, що найбільше автомобілісти скаржаться на пост, що у селищі Маневичі. Він заявляє, що там «даішники» займаються побором із авто з Білорусі, Молдови, із тими, що приїздять з заробітків із Росії. За його словами, якщо відслідкувати, то коштують такі побори від 100 доларів. Це плата за те, щоб не обшукували машину.

«Давайте дамо ваших людей на пост. Нехай вони разом з нашими ведуть службу», - заявив заступник начальника управління ДАІ УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Ділай.

Розкритикував автомайданівець і систему стаціонарних постів ДАІ.

«Стаціонарні пости ДАІ, як на мене, це такий пережиток, якийсь юрський період. Для чого існують такі пости? Якщо потрібно робити якусь операцію, то беруть і виїжджають на місце події. Стаціонарні пости є в країнах третього світу: Індії, Китаї, Росії, Білорусі. Чому вони у нас з’явилися? Я розумію, тендери, відкати, звідки вистроїлися ті будиночки «даішників». Але ж це аморально – стояти з цим радаром і чекати, хто не дивиться на знаки «90», «70, «50». В той час, як людина після знову тисне на гальма і в неї на спідометрі – 100-150 км/год. Давайте в цьому плані щось робити. Бо ось так підловлювати водіїв – це просто несерйозно», - заявив Оборонов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто ти такий? Свої міркування можеж висловлювати в кухні за чаркою з кумом. Путо
Відповісти
негарно так казати про тих хто хоче щось змінити
Відповісти
де докази?? Автомайдан починає брехати так як політики. Ганьба Оборонову та його групіровці Рекетоавтомайдану Ганьба.
Відповісти
ьтиьтиьтипарпарпа
Відповісти
Останні новини
Стаціонарні пости ДАІ – це «юрський період», - луцький автомайданівець
21 березень, 2014, 19:01