У Луцькраді бояться проблем із гіпертоніками

У Луцькраді бояться проблем із гіпертоніками
Голова бюджетної комісії Луцької міськради, депутат Олег Чернецький висловив занепокоєння тим, що з обласного бюджету не дадуть грошей на придбання ліків гіпертонікам.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради у понеділок, 24 березня.

Як розповіла заступник начальника управління фінансів і бюджету Луцькради Людмила Гаврилевська, на початку року планували, що місту виділять з обласного бюджету 855 тисяч гривень для гіпертоніків. Однак, оскільки бюджет області затвердили після бюджету міста, і в обласному вирішили ці гроші не передавати Луцьку, а компенсацію за безплатні ліки гіпертонікам планують виплачувати прямо з обласної казни.

«Люди попривикали. Оці гіпертоніки. Поки це діло прекратили», – зазначив перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

«О, це зараз буде», – прокоментував інформацію Олег Чернецький.

Як зауважив депутат Юрій Корольчук, на ситуацію хотіли вплинути, але це неможливо.

Його підтримав і Чернецький, зазначивши, що це – «обласна ситуація».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відмініть всякі експерименти! Підскочив тиск, так замість того, щоби піти в аптеку і випиту пігулку, я був змушений чекати ранку, потім відстояти чергу, щоб мені поміряли тиск і призначили еналаприлу малеат (який я і так п’ю постійно. Потім я пішов в аптеку і купив його по рецепту. Так, зі знижкою. Але на холєри мені ця знижка, якщо після того, як у мене закінчаться таблетки, треба буде знову витрачати цілий день на придбання ліків? Нонсенс. Не треба мені знижок, мені треба нормально доступний препарат у аптеці.
Відповісти