У Луцьку не змогли відправити у відставку чиновника, який ігнорував громадських діячів

У Луцьку не змогли відправити у відставку чиновника, який ігнорував громадських діячів
Представники молодіжних організацій не змогли добитися відставки начальника відділу сім'ї та молоді Луцької міської ради Леоніда Лаби, бо в міськраді попросили тайм-аут.

Про це йшлося на зустрічі представників молодіжних організацій із чиновниками міськради у понеділок, 24 березня.

Так, представник ГО «Моложіна платформа» Захар Ткачук дорікнув Лабі у безініціативності та приписуванні відділу молодіжної політики організації заходів, до яких структура не має відношення.

Ткачук розповів, що за два роки роботи Лаба зміг прозвітувати про підтримку лише кількох заходів, а з ініціативи відділу сім'ї та молоді Луцької міської ради жоден захід взагалі не проводився.

Також Лабу та діяльність відділу із різних аспектів розкритикували Дмитро Безвербний, Роман Перванчук, Катерина Шкльода, Сергій Шараєвський, Олег Лапковський, Руслана Мельник та Володимир Бут-Гусаїм, Анна Рекретюк, що представляли різноманітні молодіжні організації.

Зокрема, Безвербний розповів, що міська рада фактично не веде моніторинг проблем молодіжного середовища у місті.

Анна Рекретюк зазначила, що відділ дуже часто затримує виділення коштів на організацію молодіжних заходів.

Загальні вимоги молоді висловив Захар Ткачук. За його словами, організації вимагають відставки Лаби та проведення відкритого конкурсу, де кандидатів обирали б публічно, і важливим критерієм був би досвід молодіжної громадської діяльності.

Катерина Шкльода додала, що при виборі кандидата на посаду начальника «молодіжного» відділу треба проводити громадські слухання.

На захист Леоніда Лаби виступив громадський діяч Петро Верзун. Він зазначив, що співпраця із молодіжними організаціями – це не все, що робить «молодіжний» ввід.

«Це лише 10-15% роботи», - пояснив він. Основна ж робота, за словами Верзуна, є рутинною.

Також Верзун додав, що, коли на посаді начальника буде хтось із молодіжних діячів, він буде лобіювати власні інтереси, тому потрібна людина «рівновіддалена».

Натомість сам Лаба іти у відставку відмовився, хоча свою фактичну безініціативність таки визнав.

«Я, як працював, та і буду працювати цьому напрямку», - заявив Лаба. На запитання, який конкретно захід для молоді провели за два роки з його ініціативи, Лаба відповісти не зміг.


Замість Леоніда Лаби домовлятися із представниками молодіжних організацій довелося заступнику міського голови Святославу Кравчуку. Він визнав, що міськрада не веде моніторингу молодіжних проблем у міста та пообіцяв, що підготує свої пропозиції щодо співпраці із молоддю за 10 днів. Про те, чи звільнять Леоніда Лабу із посади, Кравчук так і не згадав.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лАбО... тишо не розумієш шо тобі каБЗДець
Відповісти
Що це за необєктивний і несправедливий модерато
Відповісти
а шось не бачу кревської мами? шо сьогодні без неї?
Відповісти
А у тебе інтелект є?
Відповісти
Пане Пащенко чому на вашому сайті висвітлюється лише негатив про Лабу і взагалі позиція лише однієі сторони? З точки зору журналістики ви вважаєте це професійно чи справедливо?! Всі добре знають що наші молодіжні лідери не святі
Відповісти
Лаба молодець, тримався достойно, всяки ткачуки хочуть вивести його з рівноваги, звільнити з посади, навіть бійців правого сектору привели, данильчуками лякали, щоб дирибанити грошикі.Лаба ти справжній мужик, тримайся.
Відповісти
Рейтинги Лаби, ростуть після кожної заяви громадських діячів яких не сприймають люди,
порада: Леоніде ідіть в політику, ваша холодна витримка та сприйняття критики вражає. Впевнений що
Лаба ще своє слово скаже,(Манери поведінка послідовність) таких людей зламати тяжко.
Відповісти
Та відчепіться ви від того лаби. Нашу країну хочуть розколом, крим забрали. А вони його посаду ділять. Думають лише за себе, ото "патріотична" молодь.
Відповісти
Недавно дивився передачу по діскавері як гієни шматують льва, це щось схоже, таке враження що Лабу тупо зливають, як оплату чогось????
Відповісти
Останні новини
Помер ще один Герой Майдану
24 березень, 2014, 18:20
У Луцьку не змогли відправити у відставку чиновника, який ігнорував громадських діячів
24 березень, 2014, 18:02