У Волинській ОДА сперечалися за спортивне управління. ФОТО

У Волинській ОДА сперечалися за спортивне управління. ФОТО
Волинські спортсмени прийшли обговорити із заступником голови Волинської ОДА Романом Карпюком те, хто має очолити управління молоді і спорту.

Зустріч відбулася у приміщенні Волинської ОДА у четвер, 27 березня.

Частина спортсменів хотіли залишити на посаді нинішнього начальника управління Галину Карнаухову, інші казали, що за її керівництва спорт не почали краще фінансувати. Альтернативна думка була у Романа Карпюка, який висував як кандидата на посаду начальника управління молоді та спорту Волинської ОДА президента Федерації веслування Волині Андрія Шевчука.

До того ж, Карпюк оперував документами і цифрами, згідно з якими Галина Карнаухова погано справлялася із тією частиною роботи, яка не стосувалася адміністрування, так ще й була політично заангажованою та чинила тиск.

«Я підтримую думку, що недостатньо коштів і на думку багатьох непрозоро розподілені. Я знаю зсередини всі ваші проблеми», – розпочав Карпюк.

«Я детально розбирався із ситуацією в управлінні. Підняв результати по спорту. Не маю нічого проти теперішнього начальника управління, але результати роботи впали, як і спортивні, так і інші. По оздоровленню дітей у 2010-ому Волинь займала 17 місце, зараз – 27, останнє. Сьогодні приймаємо біженців, всі дають, скільки можуть прийняти, управління молоді і спорту дає звіт, що не може жодного прийняти. Треба, щоб діти масово займалися спортом. На сьогоднішній день ця задача не виконана. Нема організованих зустрічей по школах, популяризації нема», – висловився Роман Карпюк.

А от щодо Андрія Шевчука Роман Карпюк зазначив, що у нього є бачення розвитку спорту, залучення інвестицій, розуміння того, як треба підняти матеріальний стан всіх тренерів, «щоб вони не думали, де кеди взяти для дітей». А один з колег Шевчука також додав, що для розвитку Федерації веслування Волині вдалося заручитися підтримкою гендиректора СП ТОВ «Модерн-Експо» Петра Пилипюка.

Окрім того, заступник голови Волинської ОДА зауважив, що молодіжні організації категорично проти, щоб Карнаухова залишалася на посаді.

«За той час був політичний тиск. Голову студради Волині Настю Шевчик під час парламентських виборів змусили підписати лист про підтримку Партії регіонів. Закрили Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання молоді, який очолював Павло Данильчук, де працювала Майя Москвич. Документ за підписом Карнаухової, яка просила голову Волинської ОДА закрити Центр», – зазначив він.

«В нас не буде тиску ніякого, мають просто працювати», – додав Карпюк.

Роман Карпюк розповів також, що розмовляв з багатьма кандидатами на посаду начальника управління.

«Рішення прийнято. На сьогоднішній день відповідальність бере влада за ті показники, які будуть. Приходить нова команда до влади», – висловився він.

Щодо цього висловився і начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Володимир Гащин.

«Я розумію так: якщо вже все визначено, то для чого ми тут зібралися? Прийшла нова команда», – зазначив він.

Окрім того, розповів Гащин дещо і про Галину Карнаухову: «Вона була у відділі молоді у Нововолинську. Завал був в управлінні, в той час вона була у відділах найкращий працівник. Знала і молодь, і спорт. Тому і була кинута спасати управління. І в чому її вина? Що прийшла нова команда?».

Присутні захотіли дізнатися, чи є досвід адміністративної роботи чи державної служби у кандидата на посаду керівника управління Андрія Шевчука, адже Карнаухова щодо цього була досвідченою.

«Прийшла людина, яка мала досвід. Це не означає тільки діління коштів і все завершується. Все стало на своєму місці. Велика робота пророблена по ДЮСШ, з документацією, щодо семінарів. Вона дуже орієнтується у законодавстві. Відчутна була різниця навіть з попередніми керівниками», – розповіла про Карнаухову одна із присутніх у залі жінок.

Андрій Шевчук у відповідь зауважив, що в нього є досвід роботи з колективом: «Треба попрацювати спочатку, щоб зрозуміти цю діяльність (державну службу, – ред.). Що стосується роботи з колективом, я працював директором заводу, де було 120 людей. Щодо спортивної діяльності, то моя спеціалізація веслування. Виступав на нормальному рівні, чемпіон Європи, призер чемпіонатів світу».

Після такого обговорення Роман Карпюк зауважив: той факт, що управління має очолити Андрій Шевчук, не був «сюрпризом».

«Кандидатуру озвучували і на Майдані. То вже було днів 20 назад, як мінімум. З сьогоднішніх присутніх, я не думаю, що хтось не знав», – зазначив він.

«А позавчора до мене зайшла Галина Карнаухова і запитала, чи зміниться рішення, якщо люди скажуть слово на її захист. Я відповів, що рішення може кожен день мінятися. Якщо народ за вами, бачення розвитку спорту то можете залишитися. Але я не побачив результатів. Це просто чисто адміністратор. І по тих показниках, які надали в управлінні, я не побачив покращення роботи», – підсумував Роман Карпюк.

Андрій Шевчук
Андрій Шевчук
Володимир Гащин
Володимир Гащин

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кадри, спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може хай попрацює спеціалістом відділу, а через півроку тоді і в начальники?? Нехай зрозуміє що таке держслужба-не тільки гроші ділити)
Ще передумає...

Відповісти
От з чого ти взяв що хтось туди йде гроші ділити? Не знаючи людини та її поглядів взагалі на все це. І на всякий випадок, грошей в бютжеті немає, тому і ділити не буде що.
Відповісти
Правильно, гнати в шию ту підстилку Карнаухову. Ми прекрасно обізнані за які такі, вона потрапила у область з Нововолинська. У Нововолинську завалила спорт, то ще й, в області нагадила. Професіонал херов!
Відповісти
Андрій Шевчук - спортсмен. Насамперед він розуміє на 100% усі проблеми сучасних СПОРТгуртків, ДЮСШ. Приємно подивитись на людину. Підтягнутий, охайний. Жодного разу не бачив брудним його автомобіль. І це не Lexus,не Infiniti,а звичайний VW Golf GTI 2003р.в. Я хочу сказати що все починається з малого, коли працюєш над собою,в сім"ї, в колективі, в місті, в районі, в області. Проблема полягає в тому, що сьогодні займатись спортом дорожче, а ніж посидіти, наприклад,в кабаку. Тому 70% молоді о 21:00 вже неадекватні від алкоголю. Тобто вибір або спортзал, або алкоголь на стороні алкоголю. Потрібно підняти рівень спорту на престижний рівень. Я рахую і моя колега поруч,що Андрій Шевчук достойний кандидат.
Відповісти
Цікаво, коли вже посадовці та бізнесмени "нажеруться" владою та грошима?!!! Бруд, цілковитий бруд...
І стосовно прийому біженців: хто ж з волинських очільників може похвастатись цим добрим ділом???
Відповісти
Карпюк розвалить спорт це вже факт
Відповісти
Останні новини
Ляшко йде у президенти
27 березень, 2014, 17:45
У Волинській ОДА сперечалися за спортивне управління. ФОТО
27 березень, 2014, 17:34