Луцьке віче затвердило люстраційний комітет. ФОТО

Луцьке віче затвердило люстраційний комітет. ФОТО
Членів Комітету громадської люстрації Волині представили учасникам народного віча у Луцьку.

Десять із дванадцяти членів Комітету піднялися на сцену луцького Майдану у неділю, 30 березня.

Нагадаємо, 26 березня завершилися співбесіди, за підсумками яких координатори визначали кандидатів у Комітет громадської люстрації на Волині. Із усіх претендентів попередньо було відібрано 12 осіб.

Членів Комітету представив публіці член «Громадського сектору Майдану» Михайло Шелеп.

Так, у комітеті працюватимуть журналіст Лариса Бондарук, юрист, старший викладач СНУ імені Лесі Українки Антон Демчук, архітектор Юрій Кислицький, професор кафедри соціальних комунікацій у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки Світлана Кравченко (Греля), журналіст Валентина Куць, виконавчий директор Волинської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Богдан Мойса, доктор філологічних наук, завідувач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки Марія Моклиця, голова Волинської обласної організації інвалідів Григорій Ощепков, менеджер, адміністратор громадського харчування Ірина Політова, економіст Андрій Попик, військовий пенсіонер Аркадій Соломатін, журналіст Сергій Шаповал.

На сцену недільного віча вийшли 10 із 12 претендентів, за словами Шелепа, двоє не з’явилися «по стану здоров’я».

Активіст додав, що всі інформація про минуле та професійні навички «люстраторів» буде оприлюднена. Він пояснив, що у Комітет свідомо брали фахівців, а не одіозних чи рейтингових людей.

Члени Комітету мають аналізувати нові призначення та рішення органів влади і подавати інформацію для громадських слухань щодо затвердження кандидатур.

«Ми вимагаєм публічних громадських слухань по кожній кандидатурі, ми приводимо ці слухання. Починаючи з 1 квітня, ми будем проводити в овальному залі обласної ради слухання щодо призначень на ключові посади у Волинській обласній державній адміністрації», - розповів активіст.

Також він закликав людей долучатися до висунення кандидатур та їх обговорення: «Пропонуйте людей, які гідні цього, не погоджуйтесь тільки на те, що вам пропонують. Пора не чекати на подачки, пора самим пропонувати і вимагати чогось».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я так розумію Палиця повністю самовідновився, якщо ці органзації такий комітет липлять. Панове Антон Демчук, викладач сну славнозвісного який студіків на антимайдани пачками возили юрфаку. А Антончик на палицю працює, Ірині Констанчкевич на виборах помагав
Відповісти
Якщо хтось і возив студентів на антимайдан, то точно не Демчук!І не треба всіх "под одну гребенку" Я знаю його як порядну людину і хорошого викладача. І не треба робити висновків на поверхневих фактах типу "десь, щось, колись..."
Відповісти
кастрюлізація всія і всіх! Вперед до повного абсурду! Слава ідіотам!
Відповісти
Я щось нефіга не розумію... а де вони всі під час революції були.. хто вони взагалі?? Закону про Л немає, а вони вже комітети створюють... працювати!!! а не гратись!
Відповісти
Пацани кидайте клаву і давайте разом працювати,я то був на майдані а ви бачу не були.Запамятайте вам ніхто нічого не дасть треба починати працювати самим а не по клаві їба..ти.
Відповісти
От тепер справедливість настане. Тепер чітко вийдуть претенденти на посади і працюючі посадовці і виступлять перед комітетом. А комітет визначить, хто професійніший,компетентніший і до кого довіра є. Тепер Гузь не зможе угодних бюту просувати разом з Пустовітом.
Відповісти
Викладачів з СНУ потрібно перевірити . Освіта дуже корумпована і під час революційних подій вислуговувались владі Клімчука. Рекомендую про -моніторити керівництво Луцького педколеджу ... Дуже багато питань і недовіри їм... (Почніть із ОблВНО ).
Відповісти
Моклиця і Кравченко були моїми викладачами. Дуже здивуюсь, якщо хтось скаже, що вони беруть хабарі. Принаймні 8 років тому про це не могло бути й мови. Абсолютно порядні викладачі.
Відповісти
За Кравченко можу ручитись особисто. Знаю її багато років. Дуже порядна людина, патріот та професіонал своєї справи.
Відповісти
адміністратор громадського харчування Ірина Політова- хто і звідки її взяв, які її заслуги???
Відповісти
Останні новини
Луцьке віче затвердило люстраційний комітет. ФОТО
30 березень, 2014, 14:32