У Севастополі частина студентів відмовилася слухати російський гімн. ВІДЕО

У Севастополі частина студентів відмовилася слухати російський гімн. ВІДЕО
У Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості (колишнє військово-морське училище, яке готувало інженерів для атомних підводних човнів і відоме як «Голландія») відбулася церемонія спуску державного прапора України і підйому прапора Росії, під час чого частина студентів покинула церемонію.

За 2 дні до цього від керівництва навчальним закладом був відсторонений його ректор Михайло Дивизинюк, який відмовився, як повідомляють джерела, піднімати державний прапор РФ над будівлею вузу і переходити в правове поле РФ, пише видання Blackseanews.net.

Ректор мотивував свою позицію тим, його університет є не тільки вузом, а й чинним ядерним об'єктом України, зареєстрованим у МАГАТЕ, на який поширюється міжнародне право у сфері ядерної енергетики - на території вузу знаходиться діючий (!) Ядерний реактор невеликої потужності, який охороняється спецпідрозділом внутрішніх військ України з ядерної безпеки.

28 березня під час виносу державного прапора України значна частина студентів почала хором співати державний гімн України і продовжувала спів без музики після того, як фонограму поспішно вимкнули, не давши, аби гімн дозвучав до кінця.

Після спроби в.о. ректора перервати спів студенти влаштували скандування "Слава Україні - Героям слава - Україна понад усе - Смерть ворогам!" .


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
свідомітам: чамайдан-вокзал-Ненька! І без перспективи...
Відповісти
боляче
Відповісти
Молодці, порадували!!!
Думаю треба дати свідомим студентам право перевестись до інших ВУЗів України. Бо з таким керівництвом важко буде залишитись при своїй думці.... фабрика рабів....
Відповісти
у Вузі треба НАВЧАТИСЬ, а не займатись політикуванням...
Відповісти
Дядя-ректор,чи хто він там-типовий Унтерпришибеев.Шкода наших дітей,що змушені були опинитись в такій ситуаціі.Але повели вони себе достойно.Дай Бог,щоб Украіна іх не полишила-нелегко буде ім там вчитись.
Відповісти
в.о. ректора в промові сказав, що він ділить людей лише за статевою ознакою :) Тобто, для нього соціум не існує, він - тварина :)
Відповісти
Останні новини
У Севастополі частина студентів відмовилася слухати російський гімн. ВІДЕО
30 березень, 2014, 16:47