Росія розірвала «харківські угоди»

Росія розірвала «харківські угоди»
Держдума Росії в односторонньому порядку денонсувала чотири угоди з Україною щодо базування Чорноморського Флоту Російської Федерації у Криму.

Ініційований Путіним закон «Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України» підтримали 443 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів, - пише ТСН.

Жоден депутат не проголосував проти. Як повідомляється, законом припиняється дія російсько-українських угод від 28 травня 1997 року - про параметри розділу Чорноморського флоту, про статус і умови перебування Чорноморського флоту на території України, про взаєморозрахунки, пов'язані з розділом та перебуванням Чорноморського флоту на території України, а також підписаної в Харкові угоди від 21 квітня 2010 року за питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

«У результаті підписання 18 березня 2014 договору між РФ та Республікою Крим про прийняття до РФ Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів, предмет російсько-українських угод втрачений, зважаючи на фактичне припинення правовідносин оренди РФ об'єктів її Чорноморського флоту на території України», - йдеться у пояснювальній записці.

Там же міститься посилання на статті 61 і 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року, згідно з якими РФ має право припинити дію відповідних угод.

Глава профільного комітету - у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький, представляючи на засіданні позицію комітету, назвав історичним голосування з денонсації російсько-українських угод.

Нагадаємо, сьогодні Росія заявила, що обговорить з Україною майнові питання після денонсації угод щодо ЧФ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крим і так Російський.
Відповісти
Останні новини
Росія розірвала «харківські угоди»
31 березень, 2014, 16:00