Українська опозиція «лажає» у Фейсбуці

Українська опозиція «лажає» у Фейсбуці
В рейтингу сторінок українських політиків у мережі Facebook за останні півроку змінилися лідери серед сторінок політиків: якщо раніше лідирували представники опозиції, то зараз - ситуація інша.

Вибори до Верховної Ради відбудуться всього за 7 місяців. Боротьба буде жорстка. Можливо навіть в чомусь схожа до президентських виборів 2004 року, - пише консультант з інтернет комунікацій Максим Саваневський на Watcher

У провладних політичних сил є гроші, медіа, можливість впливати на людей по всій вертикалі влади, силові органи. В опозиції нічого цього нема. Єдине, на що вони по серйозному можуть розраховувати – це люди.

До людей можна добратись в два способи – спілкуватись напряму (сподіваємось, цим опозиція й так буде займатись), та взаємодіяти/комунікувати через соціальні мережі та інтернет загалом. І от саме з цією формою, здається, поки що не складається.

Ні для кого не секрет, що інтернет сьогодні «проти влади», і здобуття популярності в ньому яскравим опозиційним політикам – задача на порядок простіша, ніж для влади.

В рейтингу сторінок українських політиків у Facebook за останні пів року відбулись разючі зміни. Якщо раніше більшість найпопулярніших сторінок належали опозиціонерам, то зараз тут правлять бал не вони.



10 днів тому першу позицію втратила Юлія Тимошенко і тепер список очолює Сергій Тігіпко. За пів року суттєво виріс Микола Азаров, який зараз займає 4-ту позицію. Королевську виключили з фракції БЮТ-Батьківщина у Верховній Раді, що ставить під сумнів її опозиційність.

Як показує досвід передвиборчих кампаній в багатьох країнах, 7-8 місяців – це мінімальний часовий проміжок часу, протягом якого можна розгорнути повноцінну кампанію у Facebook. Українська опозиція, схоже, втрачає цей свій шанс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українська опозиція «лажає» у Фейсбуці
30 березень, 2012, 10:55