Головою НСЖУ на Волині ще 5 років буде Савчак

Головою НСЖУ на Волині ще 5 років буде Савчак
Нинішнього голову обласної організації Національної спілки журналістів України Михайла Савчака одноголосно, на безальтернативній основі обраний очільником на наступний п'ятирічний термін.

Про результати роботи ХVІІІ звітно-виборної конференції обласної організації НСЖУ йдеться у Волині-новій за 29 березня.

У роботі конференції взяли участь секретар НСЖУ Віктор Набруско, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Марек Мартінек, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степан Родич, заступник начальника управління внутрішньої політики облдержадміністрації Віра Фамуляк, начальник відділу передплати Волинської обласної дирекції УДППЗ «Укрпошта» Галина Шваб'юк.

На обліку в обласній організації НСЖУ нині перебуває 367 членів, з них 98 – новоприйняті за останніх п'ять років. 111 її членів – старші 60 років.

Чимало пропозицій щодо поліпшення роботи журналістської організації та критичних зауважень прозвучало у виступах делегатів конференції ветеранів журналістики Святослава Пирожка, Олександра Хоменчука.

Головний редактор газети «Волинь-нова» Степан Сачук, сьогодні уже покійний, говорив про те, що газета обласної організації НСЖУ «Діалог», на жаль, ще не стала професійною трибуною і не відповідає рівню нашої творчої організації.

Генеральний директор ВДТРК Ольга Куліш говорила про здобутки та перспективи Волинського телебачення.

Виступ головного редактора газети «Вісник і К» Євгена Хотимчука був присвячений проблемам поліграфічної галузі й соціального захисту журналістів, які часто відходять, навіть не досягнувши пенсійного віку.

Редактора Камінь-Каширської районки Петра Трофимчука хвилювали стосунки з місцевою владою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НСЖУ, Савчак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає слів ...! Одні старі пе...ни і жоп..зі зібрані в одне ціле і співають дифірамби для влади і про владу - "демократія"! :)))
А де молодь, нова і "свіжа" кров журналістики? :)
Відповісти
Усе зроблено нишком зі своїми людьми. Савчак - це велика драма для волинської журналістики. Спілки вже немає - є мент і підлабузник Шегда, казочник Манзюк, бізнесмен Хотимчук і ще кілька жополизів. А владу ця бездар, яку погнали з обласної адміністрації, цілком влаштовує. Чим гірше, тим краще.
Відповісти
Знаючи Михайла Івановича, я не можу залишити ці "коментарі" без відповіді (спростування).
По-перше, посада Голови обласної громадської організації, навряд чи може бути займана молодою людиною, зважаючи на вік, досвід, професіоналізм, не кажучи вже про визнання й авторитет. Молоді ще треба "не один пуд солі зїсти", щоб привернути увагу до себе, не говорячи про те, щоб її замітили на такому рівні. Термін "нова і "свіжа" кров журналістики" мені просто не зрозумілий.
По-друге, поняття "демократія" має набагато глибший зміст, ніж цей субєктивний вислів аматора: "...співають дифірамби для влади і про владу...". В Україні "демократії" ще ніколи не було, а сьогоднішню "відносну демократію" може вісміяти і висміює будь-хто, не називаючи свого імені і приговорюючи, що в нього немає слів...
Відповісти
Щодо "драматургії", то Спілка журналістів Волинської області не те, що просто існує, а вона ще й працює і приносить результати соєю працею. Бажаючим рекомендую поцікавитись діяльністю Спілки не в місті Луцьку, а в межах Волинської області!
Особливості кадрової політики є у всіх субєктів господарських відносин, але це ще не дає права будь-кому зі сторони, спостерігаючи (чи "підглядаючи") публічно обзивати людей "брудними" словами...
Щодо обрання, то вибрати людину на виборну керівну посаду одноголосно "нишком зі своїми людьми" неможливо!!!
Щодо "...ця бездар, яку погнали з обласної адміністрації...", проінформую, що цими словами автор описує подію внутрішніх змін в облдержадміністрації при яких було обєднано два управління в одне при якому проходять кадрові зміни від змін посадових окладів і повноважень до скорочення (звільнення) з посад! Ці зміни відбувались при зміні керівництва облдержадміністрації!!! Цілком нормальний процес, хоча дуже багато співпадінь в часі... Чи гірше це, чи краще...?
Відповісти
Останні новини
У вихідні – мокрий сніг
30 березень, 2012, 12:46
Головою НСЖУ на Волині ще 5 років буде Савчак
30 березень, 2012, 12:24