Головного міліціонера Волині «не признали»

Головного міліціонера Волині «не признали»
Ветеранські та революційні організації Волині розкритикували призначення нового начальника управління Міністерства внутрішніх справ України Віктора Швидкого.

Про це їхні представники заявили на спільній прес-конференції у середу, 2 квітня.

Так, очільник «Правого сектору» в області Павло Данильчук зазначив, що не визнає призначення Швидкого «кулуарним способом» та всупереч рішенню громадських слухань, де розглядали кандидатури претендентів на посаду головного міліціонера області.

«Він не є легітимним керівником. Ми його не визнаємо та далі будем стукатись до центральної влади, щоб скасували призначення. Але ми залишаємо право на інші дії. Ми не хочемо провокацій, ми кажемо - схаменіться, подумайте, це ж громадськість Волині. Такі підходи нас не влаштовують», - зазначив Данильчук.

Представники ветеранських організацій, зокрема, Валерій Герасимов (обласна організація «Міжнародної асоціації ветерані УБОЗу»), Олександр Тиводар («Спілка ветеранів Афганістану»), Юрій Редько («Союз учасників миротворчих операцій») висловлювали незадоволення не рівнем професіоналізму Швидкого, а тим, що він не дослухався до думки громадськості та знову намагається «пропхнутися» на посаду, коли вже писав рапорт про відставку.

Представник ГО «Автомайдан України» Ігор Оборонов заявив, що такі кулуарні призначення та ігнорування громадськості свідчать про закінчення «ігор в демократію» від влади.

Діями центрального керівництва МВС, зокрема призначенням Швидкого, також обурився ударівець Ігор Алєксєєв.

«Мало того, що громадське обговорення підтримало інших, були наші волинські депутати в Авакова, доносили цю позицію. Але прийшов Швидкий і сказав, що він оголосив війну», - нагадав Алєксєєв заяву Швидкого.

Очільник ГО «Національний альянс» Майя Москвич зазначила, що такі дії влади суперечать тому, за що люди боролися на Майдані. «Люди виходили на Майдан за зміни, змін немає. Нас в Києві не чують», - відзначила вона.

Також присутні розкритикували заяву Швидкого про те, що міліція - каральний орган.



За підсумками зборів представники організацій підписали звернення до в.о. президента Олександра Турчинова та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка із закликом «зважати на думку народу» та переглянути рішення щодо призначення Віктора Швидкого.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що - так змінився, пластику зробив?! Чому не признали?:)))
Відповісти
А кто признал этих "революционеров"?
Відповісти

всеж таки треба дослухатись до думки людей, як можна керувати обласним УВД, якщо теба не хочуть Волинські
люди
Відповісти
Це точно , що ігри в демократію закінчились
Плюнули на вас, майданівці, з самоі верхівки
Я так і знав..
Відповісти
хто непризнав зграя бандитыв?
Відповісти
Я повністю підтримую таке не визнання. Чому зграя з кількох підкуплених людей має за народ визначати. Гузь всіх друзів і подруг на посади пропихає, а Пустовіт під його дудку грає і народ дурить, а громадскість має мовчати? Правильно, що звернення написали. Що це за тиск на працівників державних структур з боку влади? Що це за призначення в кулуарах? Це така демократія у нас?
Відповісти
Швидкий, до ВАШОГО відома не організовував "варту порядку". Ця ромадська організація існувала з 90-х років. А ті хто допомагав охороняти громадський порядок в місті, коли міліціонери поховались по хатах і боялися вийти в місто, якраз зараз і виступають проти призначення Швидкого. І справа тут далеко не в ПС чи особі Данильчука.
Відповісти
хтось десь збирається, щось собі вирішує, а потім називає це думкою народу.
Відповісти
Останні новини
Головного міліціонера Волині «не признали»
02 квітень, 2014, 13:59