Сорок волинян отруїлися харчами

Сорок волинян отруїлися харчами
Протягом тижня в більшості міст та районів Волині госпіталізовано 43 людини з підозрою на гострі кишкові інфекції, зокрема, гастроентероколіти інфекційного походження - найбільше захворювань зареєстровано в Луцьку та Ковелі.

Як констатує обласна санепідемстанція, здебільшого потерпілі пов’язують своє захворювання із вживанням харчових продуктів промислового виготовлення.

«Зокрема, випадки захворювання в Луцьку потерпілі пов’язують із морозивом «Каштан-Лева» виробництва АПВТ «Ласка» з Кіровограда, котре було придбане в магазині «Дует» на вулиці Володимирська, 18, - каже головний санітарний лікар Волині Наталія Янко. – Пов’язують із десертом творожок «Растішка», виробництва ТОД «Данон-індустрія» із Московської області Росії, імпортер ТОД «Данон» із Києва, що був придбаний в магазині «Салют» на бульварі Дружби Народів,3».

Наталя Янко також розповіла, що потерпілі скаржилися на отруєння після вживання молока пастеризованого «Простоквашино», виробництва ПАТ «Кременецький молокозавод» Тернопільської області, придбане в супермаркеті «Сільпо» ТзОВ «ФОЗІ-ФУД» на вулиці Кравчука,23; йогурта «Казковий», виробництва ПАТ «Тернопільський молокозавод», котрий був придбаний в магазині «Колібріс» на проспекті Грушевського,1.

«Один хворий пов’язує своє захворювання із вживанням майонезу домашнього виготовлення, який був виготовлений із курячих яєць, виробництва ПНВК «Інтербізнес» Донецької області, котрі були придбані в супермаркеті «Сільпо» ТзОВ «ФОЗІ-ФУД» на вулиці Кравчука,23», - розповіла Янко.

У Ковелі зареєстровано 4 випадки захворювань людей гастроентероколітами інфекційного походження.

«У одному випадку хворий пов’язує своє захворювання із вживанням сосиски «Франфурзька» виробництва ТзОВ «ВМП» міста Нововолинськ, яка була придбана в магазині «М’ясна точка», бульвар Лесі Українки. В інших випадках потерпілі захворіли від вживання їжі домашнього приготування», - каже головний санітарний лікар Волині.

Відтак, Держсанепідслужба закликає волинян бути уважним при купівлі харчових продуктів - не купувати харчові продукти у невизначених для цього місцях: на вулицях, обабіч доріг, поза ринком. А також звертати увагу на наявність маркування продукту та дотримання умов реалізації, особливо продуктів, що швидко псуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Волинська обласна санепідемстанція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинь» пішла у відпустку
14 грудень, 2011, 08:51
Сорок волинян отруїлися харчами
13 грудень, 2011, 17:42