Міліціонера, який не пускав журналістів на представлення Башкаленка, покарали доганою

Міліціонера, який не пускав журналістів на представлення Башкаленка, покарали доганою
За перешкоджання професійній діяльності журналіста Маї Голуб, працівнику міліції дали лише догану. Хоча відповідно до статті 171 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за такі дії, його мали покарати штрафом обсягом 850 гривень, арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років

Нагадаємо, 6 лютого міліціонери загородили вхід до Волинської ОДА та не пропускали журналістів, яких не було у списках, - пише Четверта влада.

Через це на презентацію голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Башкаленка не змогли потрапити працівники ЗМІ.

Журналістка Мая Голуб повідомила про правопорушення дзвінком на 102 та після інциденту написала скаргу начальнику УМВС України у Волинській області Олександру Терещуку щодо протиправних дій працівників міліції. Міліціонери так і не приїхали на виклик впродовж 40 хвилин.

Розібратися з цим інцидентом пообіцяли в прокуратурі Волині та міліції.

У міліції повідомили, що скаргу журналістки розглянули.

"Керівництвом УМВС України у Волинській області проведено службове розслідування, за результатами якого, працівників Луцького МВ УМВС України у Волинській області за неналежне виконання службових обов'язків притягнуто до дисциплінарної відповідальності", - зазначили у відомстві.

Речник УМВС Волині Оксана Блищик розповіла, що притягнули до дисциплінарної відповідальності одного працівника міліції - Олександр Левчук отримав догану.



У лютому прокуратура Волинської області відкрила кримінальне провадження за ст. 171 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Однак невдовзі кримінальне провадження закрили. На думку слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Волинської області Ігора Юріна, у діях міліціонерів немає складу кримінального правопорушення.

"Четверта влада готова оскаржувати дії слідчого прокуратури Ігоря Юріна та дії керівника, який проводив службове розслідування дій своїх підлеглих міліціонерів. Чи був застосований корупційний принцип «не здавати своїх», чи це просто безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків та нехтування нормами законодавства - в будь-якому разі, редакція Четвертої вдали вважає, що працівники прокуратури та міліції (які проводили перевірку) не відповідають фаховим вимогам до посадовців їхнього рівня", - кажуть в редакції видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міліціонера, який не пускав журналістів на представлення Башкаленка, покарали доганою
04 квітень, 2014, 11:34