У Луцьку заговорили про створення школи кримсько-татарської мови

У Луцьку влаштували зустріч для переселенців з Криму, під час якої говорили, зокрема, й про створення школи кримсько-татарської мови.

Зустріч відбулася 3 квітня в приміщенні Товариства польської культури імені Єви Фелінської, - повідомили у прес-службі мерії.

Волонтери "Громадського сектору" Волині відреагували на прохання кримчан, що прибули до Луцька. Згідно з задумом, така зустріч мала би допомогти переселенцям у створенні кола спілкування, покращити їхній емоційний стан.

Саме тому модератором стала волонтер Психологічної служби Майдану Тетяна Романова. Їй вдалося налаштувати гостей на відкритість та наголосити на важливих моментах, що стосуються психологічної реакції на події у Криму, - кажуть в прес-службі мерії.

Волонтери розповіли про заходи для дітей, які відбуваються у Луцьку, заохотили до наступних зустрічей та взаємодопомоги.

Натомість господарі – представники Товариства польської культури – запросили до безплатної участі у курсах польської мови та надали інформацію про навчання і працевлаштування у Польщі. Також йшлося про створення школи кримсько-татарської мови.

Загалом зустріч дала можливість переселенцям відкрито поговорити про свої проблеми та переживання, поділитися планами щодо облаштування життя у Луцьку.

Головною теза зустрічі: «Робити все, що залежить від нас тут і тепер».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
таких "втікачів" від окупації?
Відповісти
Правильно, начинается вторая волна татарского ига на Украину под маской "беженцев", поэтому язык будущих "коренных" жителей Украины надо начинать учить заранее!)))))
Відповісти
Що ж ти за гаденя таке? Якщо люди звідти виїхали, значить не було у них іншого виходу. Сам не хочеш такої долі спробувати?
Відповісти
Ви були в Криму? Спілкувались з татарами? Я був - це кончаний народ!!!!!! 2 роки назад я поклявся що не поїду більше в Крим із-за татар.... кожен раз була сварка з тими МУДАКАМИ... Тепер вони тут...НЕ ДАЙ БОГ ВІДКРИЄТЕ ШКОЛУ!!! сам спалю нахер разом з тими хто відкриє. Хочете війни...буде!!!!
Відповісти
Відтепер цей осередок є і на Волині і на Львівщині. Для прикладу-
"В сентябре 2009 года члены партии Хизб ут-Тахрир, проживающие на территории Крима, без разрешения имама мечети села Журавки проникли на территорию мечети, где проводили молебен. Местные жители потребовали освободить культовое сооружение, вследствие чего конфликт перерос в массовую драку.
В результате физического противостояния 8 человек получили телесные повреждения различной степени тяжести".
https://hizb.org.ua/ru/hizb-ut-tahrir-in-ukraine/hizb-ut-tahrir-ukraine/proclamation/144-zayava-ht.html
Є інформація що серед переселенців є представники Хізб ут-Тахрір, радикального ісламського руху, який тісно співробітничує з ваххабітами.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку заговорили про створення школи кримсько-татарської мови
04 квітень, 2014, 16:39