У «Правому секторі» кажуть, що знайшовся свідок вбивства Сашка Білого

У "Правому секторі" заявили, що знайшовся свідок вбивства лідера організації на західній Україні Олександра Музичка (псевдо - Сашко Білий).

У п'ятницю, 4 квітня, у Києві відбулося засідання тимчасової слідчої комісії, що займається з'ясуванням обставин загибелі Олесандра Музичка, у народі Сашка Білого, йдеться у сюжеті "Новин 2+2".

Під час засідання, зокрема, МВС оприлюднило запис розмови Музичка по мобільному: "То що, точно не зможеш ніяк Саня завтра заїхати? - Як я буду їхать на з'їзд партії з рівненськими, волинськими пацанами, з зарядженими автоматами, кулеметами? Автоматами, пулеметами, гранат візьмем ящик, да".

Окрім усього перерахованого в розмові, у Білого вилучили, ще й пістолет Макарова, з якого він відстрілювався. І саме з цьго пістолета, кажуть слідчі, застрелив себе сам. Слідчі стверджують: зброя належала працівникові ДАІ.

"Цей пістолет був добутий під час нападу. Я не говорю, що цей напад був здійснений Музичком, але пістолет був отриманий під час нападу на працівників ДАІ у Тернопільській області та Закарпатській областях, два пістолета Макарова", - повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Чалован. Інспектори ДАІ у свою чергу підтвердили, що нападом керував саме Музичко.

Затримувати порушника у Рівному зі столиці виїхав 21 співробітник спецпідрозділу "Сокіл". Сам факт присутності у Рівному столичних бійців обурив представників "Правого сектору".

"Якщо людина ходить і з нею ходять 11-15 людей, які мають із собою зброю, посилати на проведення спецоперації працівників Ровненського УБОЗа "Сокол" керівництво вважало не за доцільне", - пояснив на це заступник начсальника ГУБОЗ Віталій Стрижак. Зі зброї, яка належала даішникам, Музичко, коли втікав, кілька разів поцілив у правоохоронця.

При цьому він зробив 9 пострілів із пістолета Макарова, боєкомплект якого складає всього 8 патронів. "Для того, щоб умовно збільшити боєкомплект пістолета, потрібно дослати патрон в патронник і потім снарядити обойму і ще раз добавити", - зауважив Чалован.

Від убозівців Музичко тікав угору. Поранений у плече спецпризначинець кілька разів влучив утікачеві в ноги. Коли вже решта групи наздогнала підозрюваного, пролунало ще два постріли. Музичка повалили на землю та намагалися викрутити руку з пістолетом.

"В ході боротьби пролунав ще один постріл. Музичко вистрілив випадково, він боровся. Це була боротьба, наскільки спрівробітники "Соколу" доповіли в ході службового розслідування - ця куля була роковою", - додав Чалован.

Як доказ того, що стріляв саме Музичко, слідчі наводять гільзи, які знайшли під тілом. Проте у "Правому секторі" жодному слову не вірять. У Рівненському осередку провели власне розслідування.

"Наша версія така: його догнали, уже раненого в ногу спереді і ззаду, повалили на землю, викрутили руки, одягнули кайданки, відтягнули на 20 метрів до польової дороги, розвернули. Розрізали чи порвали футболку – глянули що нема бронижелета, і вистрелили три рази з відстані метр", - заявив Сергій Пандрак, друг Олександра Музичка.

Крім того, активісти стверджують, що мають свідка. Але спілкуватися з ним нададуть можливість лише тимчасовій слідчій комісії.

Міліція каже, що всі версії "Правого сектору" - просто балачки, а остаточну крапку у справі 22 квітня поставить Генеральна прокуратура, зауважив слідчий ГПУ Андрій Ткачук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кравченко два рази в голову,сашко два чи три в серце, комісія нехай проведе слідчі дії з пострілами на працівниках сокола, хітро ви.бані ,ви що нас знов за дурнів тримаєте,робіть розслідування справедливо не викликайте біду і гнів народу .це не правий сектор а люди які були на майдані за справедливість! Слава Україні !
Відповісти
Вічна память зеку з Рафаловки
Відповісти
Останні новини
У «Правому секторі» кажуть, що знайшовся свідок вбивства Сашка Білого
04 квітень, 2014, 20:14