На Волині не захотіли міняти начальника департаменту соцзахисту

На Волині не захотіли міняти начальника департаменту соцзахисту
У Луцьку відбулися громадські слухання щодо збереження на посаді директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Світлани Мишковець.

На слухання у вівторок, 8 квітня, зібралися представники влади та громадські діячі.

Активісти низки громадських організацій відзначили, що з січня 2012 року, коли Світлану Мишковець призначили на посаду, взаємодія департаменту з ними стала продуктивнішою.

Так, представник ГО «Генерація успішної дії» Людмила Фурсова зазначила, що співпраця із департаментом фактично почалася за керівництва Мишковець. Зокрема, вона розповіла, що спільно із департаментом проводився моніторинг доступності різноманітних закладів області для інвалідів. Частину будівель вже пристосували для потреб людей з обмеженими можливостями, однак така проблема в області залишається.

Голова Волинської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ростислав Кухтей відзначив, що за керівництва Мишковець у департаменті «справді розуміли проблеми чорнобильців».

Також він закликав чиновницю, якщо та залишиться на посаді, після 26 квітня створити робочу групу із вирішення проблем чорнобильців у районах, зокрема здешевлення ліків для них.

На запитання представника «Самооборони Майдану» Івана Мирки щодо корупції у соціальній сфері Світлана Мишковець відповіла: випадків скарг на те, що працівники відповідних служб чи департаменту вимагали хабарі, за період її роботи (з січня 2012 року) не було.

За словами Мишковець, підлеглі фактично не мають можливостей для корупційної діяльності, адже кошти виділяються через Держказначейство, а в департаменті лише надсилають відомості на отримання коштів.

На запитання громадського діяча Михайла Шелепа про можливе залучення працівників соціальної сфери до агітації на виборах Мишковець відзначила, що до них з такими вказівками ніколи не зверталися.

За її словами, на звичайного соціального працівника припадає в середньому по 8-10 людей, до яких треба прийти 3 рази в тиждень та допомогти по господарству, тому на агітацію «просто немає часу».

Очільник ГО «Гендерний центр» Оксана Ярош запитала про можливе скорочення працівників у департаменті. Мишковець відповіла, що через складну економічну ситуацію вакантні місця поки не будуть заповнювати. Натомість у відділи, де існує гостра необхідність кадрів, будуть переводити людей із менш «завантажених».

Лише позитив у збереження на посаді Мишковець побачив заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк.

«Одностайно кандидатура отримує підтримку колег та людей, з якими вони працюють», - відзначив Карпюк. Він додав, що робота Мишковець на посаді в часи керівництва Бориса Клімчука не є проблемою, бо вона була політично незаангажованою.

Остаточну оцінку громадські організації нададуть у письмовому вигляді та вручать Роману Карпюку, пояснив Михайло Шелеп. Однак більшість присутніх під час слухань не назвала значних недоліків у роботі Світлани Мишковець.

За словами Романа Карпюка, Мишковець також повинна пройти перевірку «відповідних органів», яка триватиме близько 15 днів. Лише тоді буде остаточне рішення щодо її призначення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а директора СШ№4 уже звільнили, дуже рідкісна хабарницька сволота, і жінка може не при чому, але сумніваюся..поперединків вигнали за зловживання. вона працювала під клімчуком...не вірю в слова..а карпюка самого треба пролюструвати, чесний ти наш...
Відповісти
Згідний. Карпюка. Також разом і Романюка. А Микитюка Р.В. з ПР. (радник голови Вол.ода.). В минулому, начальник митниці Ягодин. Який платив людям за голоси. Являється власн. ТОВ "Аміла" Не тільки люструвати,а ще к. Там знайдеться за що.
Відповісти
Гнати цей клан Мишковців з владних кабінетів негайно! Такі професіонали, що нема кому їх змінити ? Зробити конкурс і набрати ІНШИХ: чесних, не перефарбованих ! Навіщо тусувати колоду старих, засмальцьованих карт ?
Відповісти
Ганьба! Всіх провладних керівників гнати в шию!Є молоді, перспективні!
Відповісти
Перечитавши ваші коментарі, можна дійти висновку, що ви взагалі не в курсі хто є хто!
А чесати язиками будь хто може
Відповісти
Останні новини
На Волині не захотіли міняти начальника департаменту соцзахисту
08 квітень, 2014, 14:36