На Волині стартувала громадська люстрація. ВІДЕО

На Волині стартувала громадська люстрація. ВІДЕО
На Волині розпочав діяльність Комітет громадської люстрації, який визначатиме, хто з кандидатів достойний обіймати посади у владі регіону.

В облдержадміністрацію запрошують громадян, які мають що розповісти про різного роду діяння, як колишніх, так і нинішніх посадовців, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Кожному, хто має бажання пролюструвати того чи іншого чиновника - дорога сюди. Написавши відповідну заяву в кабінеті №205а, ви можете вплинути на кадрову політику в області, - запевняють члени комітету.

«Приходить, зазначає, тобто, ініціює процедуру люстрації, зазначає причини, підстави, чому саме. Надає певні документи чи підтверджуючі відомості, які в нього є. І це є власне підставою для того, аби люстраційний комітет розпочав процедуру. Тобто збирати в подальшому матеріали, перевірити їх і приймати відповідне рішення», - розповів активіст «Громадського сектору Волині», ініціатор створення Комітету громадської люстрації Михайло Шелеп.

Заяви у громадській приймальні прийматимуть щодня. Щоправда, цю роботу виконуватимуть всього кілька волонтерів, які постійно чергуватимуть на місці. А вже всі 11 членів комітету громадської люстрації збиратимуться лише на засідання, які організовуватимуть 1-2 рази на тиждень.

Долучитися до роботи люстраційного комітету - багато.

«Одні готові, наприклад, вони ж є адвокатами чи юристами, чи фахівцями в певних сферах, допомагати там в перевірці збору матеріалів. Інші йдуть робити інше і завдяки їм нам поки що вдається організовувати нашу роботу», - каже Шелеп.

Заяви до люстраційного комітету почали надходити з першого дня.

«Заяви вже є в комітеті і вони перебувають на розгляді. Але в першу чергу ми прийняли рішення провести процедуру люстрації попереднього керівництва і колишніх високопосадовців це: Клімчук, Башкаленко, і їхні заступники і тому що, власне, громадськість має дати їм оцінку власне. А також щодо таких видних чиновників різних управлінь: пан Андрій Мельник внутрішня політика, пан Колісник і так далі»,- розповів Шелеп.



Крім того, за словами Михайла Шелепа, є ініціатива пролюструвати і тих посадовців, які щойно приступили до своїх обов’язків.

Це, мовляв, для того, аби в подальшому новопризначенці не повторювали злодіянь своїх попередників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Михайло, у мене таке враження що ви не в Україні живете, а невідь=де. Може вже досить шукати в українців ворогів, коли загроза зовні стоїть. Вашу енергію скеруйте на кордон зі Сходом або в боротьбі зі мешканцями східних областей. Вже волиняни бачать реальні можливості нової влади, які замість реальних кроків ділить лише посади. Одумайтесь хлопці, бо терпець в людей завершиться, всім достанеться
Відповісти
Схід має нарешті вирішити: вони з нами чи з Росією. Від них, як і всі 3 місяці майдану, нічого толком не чути. А люстрацію необхідно провести зараз, поки не пізно. Путін підвів війська якраз заради того, щоб завадити нам будувати нову державу
Відповісти
всі живуть зовнішнім ворогом, забуваючи, що внутрішній не менш страшний, а може й навіть небезпечніший. І не треба змішувати зерно з половою - все правильно, люстрація необхідний процес. Очистка має пройти у всіх середовищах, які мають стосунок до будівництва нової держави. Терпець людей вже лопнув - вийшли, вигнали владу, тепер робота на місцях. Молодці, хлопці, що взялися. Підтримують Ваші дії мільйони українців. А ті одиниці які проти, чи лякують війною, зовнішнім ворогом - і є представниками влади, яка ще б"ється в агонії за свої кормушки.
Відповісти
Люстрація - справа хороша і необхідна, але опиратись потрібно на підтверджені факти. Сказати про людину можна все, що завгодно. Іноді читаєш про посадову особу: " Він міг бути причетним..." Міг, але чи був?
Відповісти
Так для цього і люстрація, щоб підветрдити/спростувати факти порушення! Диму без вогню не буває
Відповісти
Тільки через люстрацію український народ зможе повністю викоренити злочинну банду Азарова-Януковича. Нова влада не бореться з цією бандою, а чекає , поки Америка витрусить гроші з Фірташа, Ахметова, Януковича, Азарова, принесе ці гроші на блюдечку і скаже: діліть, ви влада. Довго нам прийдеться чекати від влади рішучих дій. Тому треба трусити місцевих князьків через люстрацію.
Відповісти
коли буде люстрация судив и керивникив сну
Відповісти
Вже набридло платити тим папугам, що працюють в Ківерцівському коледжі. Маєш знання, вони занижують щоб не дати стипендії, а потім вимагають різні подарунки, а то і гроші.Директор коледжу попиває горілочку постійно тому,що вже вона збирує урожай в зелених по 3тис.вступних Для них нема нічого святого.Приберіть цю наволоч, щоб в колоджі не смерділа.Ще подружка заступниця Сапожника доця.Там є молоді кадри,які можуть очолити колектив.
Відповісти
Зверніться до Самооборони + факти/свідки правопорушень.
Відповісти
Розумниця напевне, Ви, студенточка. знайшов три помилки у Ваших 5 рядках. Мабуть колір волосся не дає можливості прийти до думки не платити. Підскажу. Не плати, а вчись, не можеш вчитись навіть в коледжі, іди працюй!
Відповісти
Симоновича Віктора Петровича директора ДП "Любешівагроліс" треба давно виганяти вже собі нагріб коркуль.
Відповісти
Будь ласка негайно винесить зи крислом регионала ко рупционера Тимейчука та його попличности Степанюк яки видсидили затишшя а зараз зайнялися дальше видмивати гроши из волинського бизнесу.Це йому не мае чого втра чати вин достатньо накришував для Клименка який зараз финансуе провакации зокрема в Одеси.ТАКИМ ЯК ТИМЕЙЧУК СТЕПАНЮК ПАК ГРИНЮК старший ГРИНЮК молодший не повинни працювати в державний служби тим бильше дальше бути при влади або навить рядовим працивником податковои служби.
Відповісти
Останні новини
На Волині стартувала громадська люстрація. ВІДЕО
08 квітень, 2014, 16:50