Росія готова до переговорів з Україною, - держсекретар США

Росія готова до переговорів з Україною, - держсекретар США
Держсекретар США Джон Керрі (на фото) заявив, що досяг домовленості з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим про проведення зустрічі по Україні наступного тижня в Європі.

"Ми з главою російського МЗС Сергієм Лавровим домовилися провести зустріч у Європі з представниками України та ЄС, на якій обговоримо деескалацію ситуації і конституційну реформу на Україні", - сказав Дж.Керрі в ході виступу в сенатському комітеті США з закордонних справ, - пише Gazeta.ua.

Разом з тим, держсекретар США підкреслив, що "перш Росії слід зробити кроки, спрямовані на відмову від сепаратистських дій у Східній Україні і вивести свої війська з території країни".

"Те, що ми бачили з боку Росії - це незаконні зусилля по дестабілізації суверенної держави і створення надуманого кризи, - зазначив він - .Російські агенти мають намір створити хаос в Східній Україні, і це абсолютно неприйнятно".

Крім того, Дж.Керрі знову підкреслив, що в ситуації з Україною "у Росії як і раніше є вибір - або працювати з міжнародним співтовариством у справі побудови незалежної України, або зіткнутися з ще більшою ізоляцією".

Напередодні представник держдепу США Джен Псакі повідомила, що держсекретар США Керрі і глава МЗС РФ Лавров в телефонній розмові обговорили можливість проведення найближчим часом прямих переговорів між США, Росією, ЄС і Україною з питання пошуку мирного рішення української кризи.

"Міністри обговорили можливість у найближчі 10 днів організувати прямі переговори між Україною, Росією, США та ЄС для того, щоб спробувати знайти способи розрядки ситуації ", - повідомила Дж.Псакі на брифінгу у Вашингтоні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія готова до переговорів з Україною, - держсекретар США
08 квітень, 2014, 18:34