Верховна Рада узаконила фінансування армії із благодійних внесків

Верховна Рада узаконила фінансування армії із благодійних внесків
Фінансування оборони держави, Збройних сил України, мобілізаційної підготовки та заходів з мобілізації може здійснюватися за рахунок пожертв.

Про це йдеться у законі №4491 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави",який підтримали народні депутати у вівторок, 8 квітня, - повідомляє Укрінформ.

За це рішення проголосували 234 нардепи.

Законом визначено, що під час захисту держави у разі збройної агресії або збройного конфлікту фінансування національної оборони держави, Збройних сил України, мобілізаційної підготовки та заходів з мобілізації можуть здійснювати додатково за рахунок благодійних пожертв фізичних та юридичних осіб у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Зміни внесли до законів "Про оборону України", "Про Збройні сили України", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про гуманітарну допомогу", "Про благодійну діяльність та благодійні організації".

Цими змінами встановили нормативи фінансування військово-оборонного комплексу України з держбюджету та можливість залучення для цих завдань коштів місцевих бюджетів, неурядових організацій, фізичних та юридичних осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кожний магнат може мати свою армію?
Відповісти
Останні новини
Верховна Рада узаконила фінансування армії із благодійних внесків
08 квітень, 2014, 19:01