Директора луцького заповідника можуть звинуватити у кримінальному злочині

Директора луцького заповідника можуть звинуватити у кримінальному  злочині
Правоохоронці завершили розслідування у кримінальній справі, фігурантом якої є директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан.

Йдеться про подію, що сталася влітку 2009 року, коли з мурів Луцькому замку впала дівчина. Наразі справу скерували до суду, пишуть Волинські новини.

«Йдеться про звинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України. Халатність», – зазначив прокурор Луцька Сергій Данілін.

Прокурор підтвердив, що Рабана тимчасово відсторонено від виконання обов’язків у зв’язку з відкриттям проти нього обвинувачення в кримінальному злочині.

Нагадаємо, тоді, 2009-го, під час мистецького дійства в Луцькому замку дівчина оперлася на перила однієї з галерей на мурах. Конструкція виявилася хиткою, і дівчина впала зі значної висоти.

«Два місяці вилежала в лікарні з переломом тазу в трьох місцях і розтрощеним суглобом правої руки. Рука не згинається. Фактично не працюють два пальці», – стверджує постраждала Наталка.

Також вона повідомила, що суд торік розглядав цю справу.
«Я вже в Луцьку не живу. Але приїжджала на суд восени. Суддя чомусь вирішила, що в справі недостатньо доказів і відправила її на дорозслідування в прокуратуру», – каже Наталка.

Окрім компенсації витрат на лікування, постраждала хоче, аби покарали винних.

«Бо спочатку перекладали провину на якусь людину, яка відповідала за техніку безпеки в замку, потім – на організаторів концерту, тепер – директора замку Рабана», – розповіла вона.

Директор історико-культурного заповідника відмовився коментувати цю ситуацію.

Довідка

Кримінальний кодекс України:

Стаття 367. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб,

Частина 2. Ті ж самі діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки,-

карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директора луцького заповідника можуть звинуватити у кримінальному злочині
02 квітень, 2012, 10:15