Впіймали 22-річну російську шпигунку, яка керувала диверсантами

Впіймали 22-річну російську шпигунку, яка керувала диверсантами
СБУ затримала 22-річну громадянку Росії, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ, - пише ТСН.

Як повідомили у відомстві, 22-річна Марія Коледа (на фото)прибула в Херсон 4 квітня. За її словами, це вже дев'ята її подорож в Україну.

Протягом 5-6 квітня іноземка провела низку зустрічей із лідерами та активістами проросійських рухів у Херсоні, а також відвідала окремі районні центри області для моніторингу ситуації на місцях.

А вже 7 квітня Коледа брала безпосередню участь у сутичках під Миколаївською ОДА, під час яких застосовувала вогнепальну зброю. За її словами, при цьому вона поранила трьох осіб. Після цих подій шпигунка, переховуючись, повернулась до Херсонської області.

"Оперативниками встановлено, що 8 квітня Коледа доповіла своєму кураторові в РФ про наявність в "активістів" саморобних вибухових пристроїв у "необмеженій кількості" та досягнуту домовленість щодо отримання ними стрілецької зброї. Вона також звітувала про підготовку двох диверсійних груп (7 осіб з м. Херсон та 6 осіб з м. Нова Каховка) для направлення у м. Донецьк для участі у масових заворушеннях", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Також у СБУ заявили, що Коледа отримала вказівку з'ясувати стан озброєння співробітників ДПСУ на кордоні Криму з материковою частиною України та можливість потрапляння з АРК, легально або в обхід встановлених пунктів пропуску, осіб, яким СБУ заборонила в'їзд в Україну.

Під час затримання у росіянки вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами та методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чо - файна кобіта... Тако після армії очєнь даже нічєво.
Відповісти
Я рахую на місці пуля в лоб і все. Для чого вся ця риторика 2 -3 такі курви і все ніхто непоїде. Москалі чому і помнять що таске бендерівці коли вони сьюди приїзлджали на такі саамі гастролі і їх лошматили бендерівці бояться курва по сьогодні. Старе передало молодому.. Застрілити
Відповісти
повісити шкода патрони тратитина таке сміття,або топити як котят
Відповісти
До пекла!
Відповісти
Расстрелять бы по законам военного времени. А так, по утвержденным вчера законам, придется эту мразь кормить на зоне следующие 15 лет. Тьфу!
Відповісти
Останні новини
Впіймали 22-річну російську шпигунку, яка керувала диверсантами
09 квітень, 2014, 13:07