На Волині знайшли бомбу вагою одна тонна. ВІДЕО

На Волині знайшли бомбу вагою одна тонна. ВІДЕО
На Волині рятувальники вивезли з лісу авіаційну бомбу вагою одна тонна.

Небезпечний предмет у лісі поблизу села Калинівка Ковельського району виявили свідомі місцеві мешканці, які проводили весняно-польові роботи на своїх паях біля лісу, - повідомили у прес-службі обласного управління ДСНС.

Вони звернули увагу на двометровий металевий предмет, який наполовину розкопали та покинули чорні археологи.

Люди повідомили про знахідку голові Люблинецької селищної ради Олександру Федонюку, який зателефонував до Служби порятунку «101».

8 квітня фахівці піротехнічних робіт Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області виїхали на місце події та ідентифікували знахідку як німецьку авіаційну бомбу SС-1000, яка важить приблизно одну тонну, а її максимальна зона ураження - до півтори тисячі метрів.

Зважаючи на загрозу, що несуть у собі застарілі боєприпаси такої ваги, бомбу вирішили підривати на місці виявлення. Для зменшення впливу ударної хвилі піротехніки здійснили комплекс інженерно-технічних заходів.

З метою належного проведення робіт з розмінування території поблизу села Калинівка залучено усі служби екстреного реагування. Організовано комплекс застережних заходів, які включали в себе оточення працівниками міліції небезпечного району, тимчасове відселення людей та перекриття траси міжнародного сполучення Київ-Ковель-Ягодин протяжністю 3 км.

Загалом для проведення заходу зі знищення бомби задіяли 27 осіб і 10 одиниць техніки. О 17:30 небезпечну знахідку успішно знищили.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ай як негарно називати любителів металодетекторного пошуку "чорними археологами".Звичайно,серед них є несвідомі громадяни які чинять зовсім недобре-незакопують ямки та про подібні знахідки не повідомляють куди слід.але ж не треба усій "під одну лінійку" рівняти.
Відповісти
Повністю згідний) але є й такі які цепочку згубили)))
Відповісти
А де бабах? туфты назнімали а взриву немае!
Відповісти
Останні новини
На Волині знайшли бомбу вагою одна тонна. ВІДЕО
09 квітень, 2014, 15:08