У Луцьку обговорили звільнення голови облдержтелерадіокомпанії

У Луцьку обговорили звільнення голови облдержтелерадіокомпанії
Звернення щодо звільнення з посади гендиректора ВОДТРК Ольги Куліш (на фото) хочуть відправити голові Держтелерадіо України Олегу Наливайку.

Документ підготували на засідання за круглим столом «Причини та напрямки оновлення Волинської ОДТРК», що відбулося у понеділок, 14 квітня.

Причиною для цього, за словами координатора заходу Михайла Шелепа, стала діяльність ВОДТРК під час революційних подій в Україні. «Є бачення, що позиція ВОДТРК під час Майдану була не зовсім правильною, тому що редакційна політика була дещо упередженою щодо революційних подій», – зазначив він.

Із ним погодилася і громадська діячка Марія Доманська, яка представила результати моніторингу громадськими активістами Волині підсумкових випусків новин ВОДТРК за період з 1 грудня по 28 лютого 2014 року.

З її слів, під час дослідження активісти виявили, що в ефірах новин домінували позиції злочинної влади, порушення балансу думок та приховування інформації.

Особливо обурило присутнього на заході заступника керівника штабу «Самооборони Майдану» на Волині Богдана Климчука висвітлення подій на Майдані у Києві 18 лютого, коли у сюжеті на волинському телебаченні показували активні дії лише з боку мітингувальників.

Оскільки відбувалося таке під керівництвом, зокрема, гендиректора ВОДТРК Ольги Куліш, то запропонували відправити у Держтелерадіо України звернення щодо її звільнення.



Ольга Куліш зазначила, що для того, аби мати уявлення про роботу ВОДТРК, треба моніторити те, що транслюють на обласних телебаченні, радіо та радіо «Луцьк», а не лише випуски новин на телеканалі. «У вас враження про нашу роботу якесь вибіркове: щось вихопили і вирішуєте, що у нас все так було. Далеко не так», – зазначила вона.

Зі слів Куліш, журналісти ВОДТРК керуються законодавством та редакційним статутом під час своєї діяльності. Вона додала, що за увесь період революційних подій до облдержтелерадіокомпанії не було жодного звернення щодо того, що вони працюють не так, як потрібно було б.

На її захист встали й працівники ВОДТРК. Зокрема, директор Волинського радіо і радіостанції «Луцьк» Вікторія Олещенко зазначила, що ніхто не диктував, як мають виглядати радіопередачі, що стосувалися Майдану. Мовляв, усю інформацію подавали неупереджено. «Ніхто не забороняв і ніхто не вказував», – додала Олещенко.

Директор служби інформації ВОДТРК Костянтин Лоцман не взявся стверджувати, що усі звинувачення у бік працівників облдержтелерадіокомпанії безпідставні. «Різне у нас було. Але хто був готовий до таких подій? Те ж саме можна закинути громадським організаціям: а де ви були з грудня місяця?.. Ніхто не міг збагнути, де ми є, в якій країні ми живемо. А потім коли це все відбувалося, якби ви сказали, що ми не змінилися. Але ж ми змінилися. Дуже сильно змінилися. І люди змінилися», – висловився він.

«Телерадіокомпанія, на скільки могла, намагалася висвітлювати так, як цього заслуговує це все», – додав Лоцман.

Окрім того, він публічно попросив вибачення за те, який сюжет подали на ВОДТРК 18 лютого.

Загалом же Лоцман підсумував, що прийшов захищати не просто Ольгу Куліш, а увесь колектив облдержтелерадіокомпанії.

Подискутувавши протягом декількох годин, присутні під час заходу дійшли висновку, що потрібно організувати ще один «круглий стіл», під час якого потрібно обговорити напрямки оновлення ВОДТРК.

Наразі ж зупинилися лише на тому, що запропонували підписати звернення до Олега Наливайка щодо звільнення Ольги Куліш. «За» висловилося 9 людей з присутніх під час заходу.

Однак, висловили й думку, що потрібно спитати й колектив ВОДТРК, що вони думають про такий документ. Михайло Шелеп зауважив, що у зверненні це зазначається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цих "трутнів" (а це дві сотні "трудяг які не сіють і не орють")потрібно взагалі розігнати.
В такий скрутний час вистачило б 5-7 чоловік для формування групи новин області.
А кошти краще направити на благоустрій міста, яке на очах перетворюється в Мухосранськ.
Да і не забутьте з них вирахують за "вбитий" кінотеатр "Батьківщина".
Відповісти
Пане Лучанин, якщо ви не володієте інформацією, не варто так одразу закидати те , що ці люди трутні. Ви не уявляєте скільки потрібно людей, різних професій , аби телебачення працювало, байдуже в якому місті. Це така машина, яку , якщо запустили , потрібно обслуговувати, а не ламати,останнє завжди робити легше. А щодо Батьківщини, підіть і попросіться, аби вас туди пустили і самі переконайтесь , куди і на що ідуть кошти. Цієї будувлі давно б не було, якби не телебачення, яке хоче зробити для міста краще.
Відповісти
ГромадськеТВ показало гарний приклад усім каналам і ВолТВ у т.ч. на рахунок того "скільки потрібно людей, різних професій , аби телебачення працювало".
Потрібно вчитись працювати по новому, але на жаль колектив обласної ТРК на це неспроможний. Треба всіх звільняти і все починати з "0", якщо хочемо мати якісне сучасне обласне телебачення
Відповісти
всі вогники з вами новорічні..ви і батьки начальники волині..всі відмінниці та відмінники,вже досить тої пурги..спустись на землю.які з вас митці..ви дещо інше..попрощє з планочкою ірина.с.
Відповісти
То всіх хто працює в офісах потрібно вважати трутнями? То таких пів України.Є дійсно такі що нічого не роблять а тільки гроші гребуть, але це дійсно не бюджетники. Бюджетникам тільки поспівчувати можна за їхню зарплату. Якби всі працювали на землі, то не було б кому ті новини робити.
Відповісти
Не чіпайте телебачення - не грайтеся з вогнем. Це дуже потужний засіб інформації, тому має значення, в чиїх і в яких він руках. Це вулик, до якого мають право лізти лише спеціально навчені люди. Одна паршивенька інтернет-газетка в лютому-березні давала інформацію, що у Володимир-Волинському танковому полку два акумулятори на сім танків. Звідси черпають інформацію наші вороги. При СРСР за таку "інформацію" люди б мали по 15 років увязнення і добували б вольфрам на Колимі. Ми не знаємо, що по ньому хочуть показувати Доманська з Шелепом. З вогнем гратись дуже небезпечно. Звичайно, щось треба міняти: фізично, технологічно, економічно, політично, оскільки цим динозавром можна керувати лише радянськими методами. Але міняти дуже обережно. В протилежному випадку можна наламати багато дров, а в нас і так кругом дрова.
Відповісти
Грались з вогнем, як руйнували село і тепер корів менше ніж після війни (кефір – дорожче олії). А цих трутнів? Я ВАс умоляю, ніхто навіть не помітить.
Відповісти
то на волині стільки совка..не таво лі..
Відповісти
Включила якось... Доооооооовго дивилася Пустовіта. Чекала поки покажуть щось інше. Почало нудити. Не дочекалася.
В такій якості обласного телебачення мені непотрібно!
Відповісти
+ під час подій в Україні Волинське телебачення показувало все, крім того, що робилося в Луцьку. З цього приводу навіть жіночка з ними сварилася біля облради... але їм як з гуся вода..
Відповісти
а випуск за 18 лютого з інтернету вже зачистили, немає його))
Відповісти
буде нова "відкритість влади"..все буде путьом..памятаєте як підлі свободівці жостко побили в.о нтку і за що?просто транслюва гарну передачу з колонного дома саюзів про гарно вдягнутих людей які приймали крим в гарне місце.чого не дати потішитись пенсіонерам на сході та й що гріха таїти на заході частково що є надія на відродження ссср.все як колись..а скільки ще тих в нтку пересидіти хоче..тільки позавчора звільнили луганську та донецьку еліту державних тв.а там ой які передачі були..а ця буде поки буде знати що в києві її прикриють..хто ще може лизати краще чим лизав попередникам?той хто лизав попередникам!а чи треба воно нарроду за народний кошт?чи треба ті славні від сотень журналістів на місцях ?а так вона "незамінна та високоморальна",якщо брати шкалу ціностей брєжнєва та сучасних путєнів..
Відповісти
знаю як робляться передачі та ефіри - сам придумай питання, сам дай відповідь, сам дай готовий сюжет до теми розмови - оце журналісти "перетруджуються"!!!! та ще й висловлюють своє незадоволення, бо запізно вислали їм питання.... за що люди заробітну плату отримують??? по той бік екрану не журналісти, а люди іншої спеціальності, і підготувати за вас вашу роботу їм не легко... а з керівником, якого ви запрошуєте на ефір маєте працювати ВИ, а не його підлеглі!!!! вже обнагліли до ручки!!!!
Відповісти
Коротше, а може думку працівників телебачення спитаєте? Чи влаштоває їх Куліш?
Відповісти
А ну-ну поіменно, хто висловився "за"? Щось стільки на фотках і не бачу. Це гарний документ у час виборів, як вміють на Україні тиснути на ЗМІ. Але хіба для дурнів правила писані? Страсний тиждень почався. Нечисть активізується. Люди, заспокойтеся. А ну на схід, гей, активісти !
Відповісти
Не треба переходити на особистості. Хто що закінчував і хто який професіонал. Досить було б спитати волинян чи дивляться вони ВТ, чи задоволені вони тим, що їм показують і чи довіряють. І буде вам відповідь на всі питання)
Відповісти
Це правда! )))))
Відповісти
давайте зробим соцопроси чи влаштовують волинян певци покращень при любій владі..за їхні ж гроші..комісій пару створим..а там і затихне..їх же заставляли..вони ж під примусом оспівували золоті батони..а так незамінні крепкі гаспадарникі..ще послужать на державній роботі за тис 8 грн. (без премій) і колектив знають як нагнути щоб за тис. писали діфірамби-митці не доргогі,не перебірливі..а чого зтих керівників такі професіонали не хочуть попрацювати не на державній службі..їх же одиниці таких незамінних..як відомо зарплати більші в приватних канторах в рази...чи кру та інші служби все таки ще не працюавали навіть по них..в чом сікрєт?а ви дальше грайтесь в інтелігентів-ходіть на роботу за двушку та розмірковуйте в маршутках про їксклюзівних начальників своїх,рубах-тіток та дядьків..та чи будуть вони рубахами через пів року?вони на ваших шиях і дальше вам лапшу вішати будуть..а ця лапшу массово вішала.росіяни їй мали доплачувати за "соковитий совок"...
Відповісти
референдум!по кожному державному слузі старорежимніку.20-30 референдумів.то наша "еліта" там треба нєжно,з душою..їх одиниці на відміну від простих роботяг..
Відповісти
ВТ обслуживало власть,выполняло её указания и рекомендации.К сожаллению никто из руководства не признался в этом и не извинился перед людьми.Значит прийдёт другой янукович будут обслуживать и выполнять его указания,профессионально и преданно.
Відповісти
Не відображає актуального реального життя Волині!Якщо хочеш поспати - включай Волинське телебачення ! За що, людям даржавні гроші платять- життя в державі проходить в одну сторону , а життя ВТ в другу. Телебачення - як флюгер, стоїть на колінах перед тими хто при владі.
Відповісти
Я от що скажу: реформувати, звісно, ВОДТРК потрібно, але не лише їх, а й всю систему ОДТРК і НТКУ. Хоча починати все ж таки необхідно знизу. Я категорично проти того, щоб на ВОДТРК було стільки працівників, більша частина з яких пенсіонери. Телеканал ZiK довів, що маючи в штаті 100 чоловік можна робити високоякісний продукт і розвивати своє мовлення майже на всю Україну. Це перше. Друге - зміна керівництва. Приклад Львівської
ОДТРК: Призначили молодого керівника і одразу змінилися і підходи у роботі, продукуванні новин та цікавих програм, почали зростати рейтинги, оновилася "картинка" каналу (одним словом стало набагато краще). Ось і на ВОДТРК потрібно діяти подібним чином. Якщо в країні кажуть, що потрібно скорочувати працівників ОДТРК, то треба, в першу чергу, скорочувати пенсіонерів, а не молодь (і не треба нити, що перші мають досвід і можуть передавати його молоді. Вже ми бачили і знаємо як передають. Потрібно позбуватися "совкового" мислення). Молодь може запропонувати цікаві ідеї для телебачення, тільки зараз на ВОДТРК їх не чують, або не хочуть чути. От самі поміркуйте: маючи покриття в аналозі та цифрі телебаченням майже всієї області, маючи покритою майже половину області мовленням радіо "Луцьк" і ще таке-сяке мовлення у проводовій мережі, це ж який ресурс перебуває у тебе в руках, пані Ольго, і так бездарно його використовувати. Чесно скажу - дивитися ВОДТРК можу лише час від часу новини і все. Далі перемикаюсь.
Відповісти
проблема.крім начальника на державній службі більш нічого непідходить?піти рядовим працівником то вже все?чи страшно працювати за те і на те що сама створила
Відповісти
Шановний адміністраторе, будь ласка, поверніть на місце мій учорашній коментар, котрий був опублікований близько 23.00 з приводу діяльності так званих громадських діячів, що намагаються займаютися громадськими слуханнями чи люстрацією в Луцьку. Маю надію, що цензура на вашому сайті ще не прижтлася...
Відповісти
робити не тре..ше не родився тут хто міг би щось змінити.хай дальше муштрують полішуків до ярма..
Відповісти
К сожалению и мой комент правдивий проДоманську теж видалили. Отака демократия.
Відповісти
У моєму надрукованому, а згодом усунутому коментарі не було жодного лихослів"я. Запитав лише доки нероби і самозванці із так званих громадських організацій на чолі з пришелепкуватими лідерами знущатимуться над людьми, лякаючи їх люстрціями, громадськими слуханнями, надсилаючи до київських очільників різного роду "чолобитних" від луцьких павликів морозових про звільнення неугодних. Шкода, що незалежне видання Волинь Пост тупо цензурує коментарі...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку обговорили звільнення голови облдержтелерадіокомпанії
14 квітень, 2014, 19:03