Спеціально для Януковича виготовляли горілку. ВІДЕО

Спеціально для Януковича виготовляли горілку. ВІДЕО
Горілку з етикеткою «Лідер» виготовляли для Віктора Януковича.

Про традиції виконання забаганок президентів Державним управлінням справами йдеться в програмі «Гроші», ‒ пише ТСН.

Нещодавній скандал навколо закупівлі Державним управлінням справами продуктів харчування на 7 млн грн, де кілограм ягнятини купили по 543 грн за кілограм, став першим ударом по європейському іміджу нової влади.

Нова влада в цьому звинуватила попередників. І, як з’ясувалося, закупівля продуктів – лише вершина бізнесової імперії під дахом Адміністрації президента. Головне ‒ бізнес президента абсолютно законний.

Імперія ДУС постійно обростала новими підприємствами при всіх президентах. І якщо гаранту впадав в око завод, фабрика чи база відпочинку ‒ їх банально відбирали. Найскандальніший очільник президентської адміністрації Віктор Балога божиться, сам пропонував скоротити президентську імперію. Але вийшло тільки частково. Хотіли продати багато, але жоден об’єкт так і не продали. Хоча більшість майна ДУС не має жодного стосунку до обслуговування роботи президента.

Скажімо, кінна ферма чи спиртовий завод. Житомирський завод горілчаних виробів, наприклад, не продали, бо оковиту із власним зображенням і написом «Лідер» колишній президент Віктор Янукович дарував своїм підопічним. Звичайно, виготовлялося це за державний рахунок. Але левову частку бюджету з’їдали і з’їдають державні дачі та санаторії ‒ таких об’єктів близько 50-ти.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у скрутний час намагається скористатися відсутністю в країні президента і, поки в ДУС не прийшов новий «король», максимально розпродати майно: і грошей заробити, і бюджет від витрат звільнити. Уже є перші результати ‒ скоротили витрати на майже 500 млн грн.

Поки в ДУС не прийшов новий господар, чинна влада замахується на святе святих ‒ держдачі чиновників. А там за наш кошт багато років затишно живуть сотні багатих і впливових політиків. Що б там не говорили, саме за могутність ДУС нова влада може подякувати старій, бо зараз, розпродаючи президентське майно, можна значно поповнити дірявий бюджет.

«Це близько трьох мільярдів гривень», ‒ уточняє керівник ДУС Сергій Оверченко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Спеціально для Януковича виготовляли горілку. ВІДЕО
15 квітень, 2014, 15:38