Молочна галузь має потенціал, щоб вижити під час кризи, - нардеп з Волині

Молочна галузь має потенціал, щоб вижити під час кризи, - нардеп з Волині
Молочна галузь має потенціал, щоб вижити в умовах нинішньої кризи, - вважає народний депутат Степан Івахів.

Таку думку представник депутатської групи «Суверена Європейська Україна» висловив у інтерв’ю Телеканалу новин «24».

За словами Івахіва, молочна галузь переживає сьогодні складні часи. Торгівельні обмеження щодо української молочної продукції в Росії та Казахстані відчутно шкодять як галузі, так і економіці країни.

Проте це не перша «молочна війна» з Росією, тож молочні підприємства вже звикли працювати в таких складних умовах. Народний депутат переконаний, що переробні підприємства мають сьогодні шукати нові ринки збуту, щоб компенсувати втрати.

Насамперед, йдеться про ринки Америки, Азії та Африки, щодо країн ЄС, то, на думку народного депутата, українська молочна продукція ще не готова для виходу на європейський ринок. Причина – низька якість молока в Україні.

Щоб виправити ситуацію необхідно повністю оновити поголів’я корів, - вважає парламентарій. Для порівняння, корови в країнах Балтії та Польщі дають сьогодні в три рази більше молока, ніж українські корови, при тих самих витратах на їхнє утримання. І за всіма показниками якість цього молока на кілька десятків порядків вища, за якість українського.

«Ми сьогодні в Україні маємо сучасні переробні підприємства, які працюють за європейськими стандартами. Але в нас є глобальна проблема якості сировини і, якщо ми не вирішимо питання якості молока, - ми загубимо галузь. Україні терміново потрібна комплексна державна програма по підтримці виробників молока», - зазначив Степан Івахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це статика. А от чи стане він динамікою - це вже супер серйозне запитання!
Відповісти
Звичайно має потенціал, молоко в селі купують по 2 грн.за літру, а в маркеті? 500% накрутки Сцуки!!!!
Відповісти
Івахіва цікавить молочна галузь і збут в Росію, Порошенка - кондитерка, Ахметова - металургія. Лобісти залишаються при владі, їм вигідна співпраця з РФ і вони ніколи не будуть налажувати партнерські ділові стосунки.
Відповісти
сировина низької якості, от її й замінюють пальмовою олією. хай люди травляться. сам івахів напевно не пє молоко свого заводу.
Відповісти
Останні новини
Молочна галузь має потенціал, щоб вижити під час кризи, - нардеп з Волині
18 квітень, 2014, 08:35