Військова «весна» на Волині: армія оновлюється

Військова «весна» на Волині: армія оновлюється
На Волині триває оновлення технічної та матеріальної частин 51 механізованої бригади.

А приблизно тиждень тому почалася передислокація частини на Рівненщину.

Понад місяць солдати та офіцери частини відновлювали та приводили у готовність техніку. У цьому їм допомагали громада Волині.

Механіки-волонтери та громадські активісти працювали з технікою та збирали гроші для закупівлі обладнання.

Один з таких активістів Костянтин Зінкевич пише в Facebook, що днями Міноборони надіслало у бригаду "цілу купу" акумуляторів для усіх видів техніки, але "сухих", тому виникла потреба у кислоті, дистиляті та готовому електроліті.

На заклик про допомогу відгукнулися не лише волиняни, але й рівняни.

"Оголошую справжні об'єми дистильованої води, які були добуті і використані за 3 дні- 1 600 л дистиляту, 430 л електроліту, 30 л концентрованої сірчаної кислоти і 1 професійний ареометр! Ще завтра- і питання закриєм", - повідомив Зінкевич.

Також 17 квітня з Києва на полігон привезли 300 матраців.

Волинський благодійник Микола Гінайло допомагає військовим автобусами, - пише Зінкевич. А підприємці та громада краю допомагають не лише обладнанням, а й грошима. За слова громадського активіста, обсяги пожертв різні - від кількох сотень до десятків тисяч гривень.

Станом на 17 квітня вдалося вирішити питання з оплатою за пошиття тентів для транспортних засобів бригади.

"Багато хто знає, що гусенична та важка техніка бригади вантажилась на ешелони. Тому ми намагались оперативно вирішувати питання, які виникали у зв'язку з цим - бензопили, цвяхи, молотки, "башмаки" ("Модерн-Експо" вже 300 шт. зробило і не зупиняється ), кусачки для 6 мм катанки, той же автобус з фонду пана Гінайла і усі пов'язані з цим речі", - пише Зінкевич.

Окрім того, він подякував усім, хто допоміг та допомагає військовим транспортам, які "глохнуть" і стоять на узбіччях, чекаючи на допомогу.

Акумулятори
Акумулятори
Фахівці, які займалися акумуляторами
Фахівці, які займалися акумуляторами
Акумулятори
Акумулятори

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре, що люди небайдужі є, бо владі, шо колишній, шо нинішній, армія непотрібна. Афганці гроші збирають, ветерани силових структур, Рух опору створили. Молодці, поступово, крок за кроком, зможуть оживити і озброїти армію.
Відповісти
але хіба ж ви забули, що не можна писати про передислокацію військ, скільки і де вони знаходяться. Підтримаймо наших військових! Але не розкриваймо наші сектери окупанту!
Відповісти
А чого народ має озброювати, оснащувати і годувати армію? Ну ладно держава у нас не дуже спішить те робити, але є небідні люди, ті ж кандидати у президенти, які можуть допомогти. Наприклад, Тимошенко гроші, що мали піти на зовнішню рекламу, віддала Руху опору, що допомагає військовим. А Порошенко завішав міста бігбордами, друкує глянцеві плакати і запрошення - купу грошей викидає в мусор.
Відповісти
Не армія , а партизанський загін . Зато у нас генералів більше, ніж у США.
Відповісти

Ну, й ну. А скільки ж та міська влада і члени міськвиконкому Володимира- Волинського в купі з тими ж командирами у свій час розікрала того майна !!
Наприклад казарми колишнього танкового полку по вулиці Лотоцького чи Козацькій - розібрали все , розікрали все від цеглини до ржавих труб і батарей!!
Ото ж нехай військова прокуратура і починає вести розслідування - хто і коли скільки вкрав у Володимирі того військового майна. А тепер хвалятся що Володимирська міська рада шось там помагає. Тож тоді не прийшов дядько з вулиці і почав розбирати казарми чи ділити земельні ділянки за Володимир-Волинським міським военкоматом. А там були землі для військового мобільного розгортуванняння транспорту і резервістів. Тож треба хвалитися і казати про свою " удавану доброту і мніму щедрість",а просто нехай міський голова Петро Данилович разом зі своїми друзями поверене все розікрадене військове майно з військових містечок !!
Відповісти
Погоджуюсь. І не тільки у Володимирі. По всій країні. 23 роки крали.
Відповісти