Страсний хресний хід у Луцьку. ФОТО

Страсний хресний хід у Луцьку. ФОТО
На центральних вулицях Луцька відбувся Страсний хресний хід.

Православні священики та прихожани церкви йшли 18 квітня.

Хід розпочався від Хрестовоздвиженської церкви. Далі колона священиків рухалася по вулиці Лесі Українки до собору Святої Трійці. По дорозі священики кропили святою водою магазини та установи.

Ходу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він ніс великий хрест на собі і робив 12 зупинок. Це символічно відображало страждальну дорогу Ісуса Христа перед смертю.

Священики молилися за Україну, за об’єднання українського православ’я, за припинення у світі кровопролиття, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Волинського краю, за українську владу, за Луцьк і його мешканців, за здоров’я хворих, благополуччя наших сімей, успіх у бізнесі, українських воїнів, за тих, хто за межами батьківщини, за ув’язнених, подорожніх, хто ненавидить і хто любить нас.

У ході взяли участь духовенство, ченці й черниці, викладачі та вихованці Волинської православної богословської академії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
православні роблять шоу, не пропустіть!
Відповісти
Це не шоу, а стародавня християнська традиція, коли люди відтворюють мільонну частинку тих страждань,які пройшов Ісус Христос, несучи Хрест на Голгофу, і віддав своє життя за таких безбожників,як ти.
Відповісти