Волинян «годували» привітаннями Тимошенко 12 разів на день?

Волинян «годували» привітаннями Тимошенко 12 разів на день?
Від Держкомтелерадіо у 2009 році напередодні президентських виборів вимагали транслювати в ефірі обласних держтелерадіокомпаній, виступи тогочасного прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це пише видання Українська правда, яке оприлюднило циркуляри, надіслані Держкомітету телебачення і радіомовлення напередодні президентських виборів 2010 року від прес-секретаря прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Слід визнати - масштаб, з яким Тимошенко піарила себе напередодні президентських виборів за допомогою ресурсу державного телебачення, вражає, - пише Українська правда.

Держтелерадіо надало 12 листів, переважно за підписом прес-секретаря Тимошенко Марини Сороки, де вона вимагає показувати виступи Тимошенко з будь-якого приводу на обласному телебаченні по всій країні.

Це робилося протягом вересня-грудня 2009 року, тобто буквально напередодні виборів президента, І це складно назвати іншим словом, ніж адмінресурс.

Адже Держтелерадіо входить до вертикалі виконавчої влади, яку очолювала тоді Тимошенко - і не послухатися було рівнозначно порушенню виконавської дисципліни.

Серед циркулярів, наприклад, можна зустріти вимогу протягом доби 12 (дванадцять!) разів у прайм-тайм протранслювати привітання Тимошенко з днем шахтаря на обласних телекомпаніях.



Із загального переліку листів увагу привертає вимога до державних телекомпаній Західної України ретранслювати інтерв'ю Тимошенко, яке вона дала у Львові 14 грудня 2009 року, тобто за місяць до першого туру виборів.



Зрозуміло, що прохання розтиражувати інтерв'ю на території семи областей Західної України, де зосереджено електоральне ядро Тимошенко - це і є те саме зловживання в ході виборчої кампанії владою, яку мала прем'єр-міністр.

Як повідомила ВолиньPost генеральний директор Волинської обласної держтелерадіокомпанії Ольга Куліш, наразі вона через те, що перебуває у відрядженні, не має змоги перевірити в архіві, коли і з якою періодичністю в ефірі Волинської ОДТРК у 2009 році транслювалися згадані вище виступи Юлії Тимошенко.

«Але можу сказати, що все те, що йшло від уряду, ми, звичайно, виконували. Але не по двадцять разів на день, звісно», - додала гендиректор Волинської ОДТРК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тіштеся, любуйтеся, лижіть дупу своїй воровці Тимошенко, а вона вас зомбуватиме по 12 разів на день
Відповісти
Останні новини
Волинян «годували» привітаннями Тимошенко 12 разів на день?
04 квітень, 2012, 11:02