«Лісова пісня» візьме мільйонний кредит під заставу їдальні?

«Лісова пісня» візьме мільйонний кредит під заставу їдальні?
Волинський лікувальний санаторій «Лісова пісня» хоче заставити свою їдальню, щоб взяти кредит на 1 мільйон гривень.

Про це розповів 4 квітня під час засідання обласної постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області директор санаторію Віктор Карпук.

За словами директора, санаторію не вистачає грошей на закупівлю продуктів харчування, оплату енергоносіїв, заробітну плату, соціальні внески, податки. Крім того, у санаторії є недобудований басейн.

Як пояснив директор, планується взяти кредит розміром 1 мільйон гривень терміном на 1 рік, а під заставу віддати їдальню санаторію на 640 місць. Балансова вартість їдальні становить майже 1,6 мільйона гривень.

Директор санаторію скаржиться, що є програма допомоги «Лісовій пісні», але вона не працює. Через це заклад недоотримує фінансування. Якщо так і далі буде, то заклад втратить свій високий авторитет, - наголосив Віктор Карпук.

Карпук розповів, що санаторій на перше місце ставить важливість підтримання медичної бази. За його словами, це відбувається навіть інколи за рахунок зарплати персоналу.

Ще одна проблема санаторію – недобудований басейн. На нього потрібно, за словами директора, близько 3 мільйонів гривень.
Голова комісії Святослав Кравчук вважає, що конче необхідно добудувати і запустити басейн.

«Влітку можна задовільнитися відкритими водоймами. А в осінньо-зимовий період також треба вода. Ми не можемо тримати басейн тільки на природних умовах», - заявив Кравчук.
За його словами, питання басейну ще будуть розглядати. Він попросив директора санаторію дати конкретні пропозиції щодо добудови басейну.

Що ж до кредиту, то комісія підтримала директора і буде рекомендувати депутатам на сесії обласної ради дозволити санаторію взяти кредит під заставу їдальні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову поспішили написати? Точність наданої інформації - одна з основних вимог до новини.
Відповісти
Санаторій "Пролісок" з директором Касардою не тільки повністю утримує санаторій на досить високому матеріальнмоу рівні, а й купує медичну апаратуру, утримує власне поле і свиноферму, є пасіка і т.п. А "Лісова пісня" чомусь така бідна...
Відповісти
Останні новини
«Лісова пісня» візьме мільйонний кредит під заставу їдальні?
04 квітень, 2012, 13:57