В Україні побільшало мільйонерів

В Україні побільшало мільйонерів
Через рік після публікації першого рейтингу 100 найбагатших українців за версією Forbes, журнал переоцінив їх стан: за минулий рік сумарний капітал фігурантів рейтингу зменшився на 2 мільярди доларів – до $54 мільярдів.

Про це пише Сегодня.

Основна причина – друга хвиля кризи на фондовому ринку, в результаті якої інвестори зробили глобальну переоцінку цілого ряду галузей, насамперед сировинних і орієнтованих на експорт.

Кількість доларових мільярдерів у рейтингу залишилася такою ж – 8 осіб, але в самій сотні додалося 19 новачків.

Динаміка фондових ринків призвела до погіршення позицій багатьох сталевих і нафтогазових магнатів з глобального списку мільярдерів. Криза в Європі вибила з гонки багатьох банкірів, у тому числі українських. Впали котирування акцій вітчизняних аграріїв.

Так зі списку мільярдерів випав Олег Бахматюк. Його місце в рейтингу зайняв Петро Порошенко, який вперше увійшов до списку глобальних мільярдерів.

Цього року в українському списку 19 нових учасників. Деяким з них, наприклад, Нестору Шуфричу, до недавнього часу вдавалося залишатися в тіні і не асоціюватися з підконтрольними підприємствами.

У числі інших знакових новачків – Олександр Янукович, старший син президента, Аліна Айвазова, колишня дружина Леоніда Черновецького, і екс-міністр Микола Рудьковський.

Forbes оцінює статок найбагатших людей світу за спеціально розробленою методикою, яка застосовується журналом вже кілька десятиліть. Стан бізнесмена оцінюється як вартість належних йому активів: акцій компаній, земельних ділянок, нерухомості, предметів розкоші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні побільшало мільйонерів
04 квітень, 2012, 15:33