У Криму - репресії проти українських храмів

У Криму - репресії проти українських храмів
Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату заявила про порушення діючою владою Криму попередніх письмових гарантій недоторканності парафій церкви в Криму.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП, - пише Укрінформ.

"Висловлюємо своє занепокоєння з приводу протидії діяльності храмів Кримської єпархії УПЦ КП. У Севастополі у Київського Патріархату фактично відібрано храм Священномученика Климента Римського на території Навчального загону ВМС України. Російські військовики, що здійснюють охорону, не пускають до храму настоятеля архімандрита Макарія (Щипакова), етнічного росіянина, колишнього військовослужбовця Військово-морського флоту, та його парафіян. Усі намагання керуючого Кримською єпархією зустрітися з представниками діючої міської влади Севастополя з цього та інших питань виявилися марними", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, як зазначили в прес-службі, в УПЦ КП фактично відібраний храм Покрови Божої Матері у селищі Перевальному.

На настоятеля протоієрея Івана Катькала та місцевих вірян Української Православної Церкви Київського Патріархату чинять психологічний тиск представники УПЦ Московського Патріархату. На свято Входу Господнього до Єрусалима (Вербну неділю) молодики в камуфляжі намагалися спровокувати конфлікт.

У цьому зв'язку в Київському Патріархаті нагадують, що в березні цього року радник Кабінету міністрів Автономної республіки Крим з питань оборони та безпеки полковник Ігор Стрєлков підписав документ, згідно з яким всім органам державної влади Криму приписано рішуче протидіяти спробам заволодіти майном та перешкоджанню діяльності храмів Української Православної Церкви Київського Патріархату в Криму.

Цей лист, за словами Стрєлкова, був погоджений з Патріархом Кирилом і є письмовими гарантіями влади Криму щодо недоторканості Київського Патріархату в Криму.

З огляду на це Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент звернувся від імені Кримської єпархії УПЦ КП до президента Росії Володимира Путіна з вимогою забезпечити рівні права українцям Криму, вірним Київського Патріархату в Криму на вільне здійснення молитовного і церковного життя, вільне сповідання православної віри та національно-культурних традицій.

Окрім того, Архієпископ Климент звернувся до в.о. президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова, прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, а також до міжнародних організацій та міжнародного співтовариства, міжцерковних та міжнародних релігійних організацій з проханням захистити українців і православних віруючих Київського Патріархату в Криму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оті парафії - народ питали?
Відповісти
пропагандона кіріловського точно забули спитати
Відповісти
так... Це по Божих законах
Відповісти
А якої віри до 90-х років був ваш Філарет?Чи це не він випадково говорив,що ніколи не говорити українською мовою,бо це псяча мова???А тепер вже самопроголошений патріарх!!!Гнати в шию вас треба!!!
Відповісти
найправильніше буде - віддати храми уніатам...
Відповісти