Вибори президента: на Волині переформатовують виборчкоми

Вибори президента: на Волині переформатовують виборчкоми
На Волині почалася "хвиля" замін членів окружних виборчих комісій, які працюватимуть на виборах президента України.

Варто зауважити, що всі зміни до цього часу відбувалися з ініціативи суб’єкта, за поданням якого ці особи були включені до складу виборчої комісії, - повідомили у прес-службі громадської мережі "Опора".

Так, 18 і 22 квітня ЦВК прийняла постанови згідно з якими здійснила ротації у п’яти волинських окружних виборчих комісіях, а саме:

ОВК № 19 - замінено члена комісії від кандидата на пост Президента України Юрія Бойка;

ОВК №2 0 - відбулись заміни заступника (від кандидата Володимира Саранова) та членів комісії (від кандидатів Анатолія Гриценка, Наталії Королевської та Юрія Бойка);

ОВК № 21 - замінено секретаря комісії (від кандидата Юрія Бойка) та члена комісії (від кандидата Наталії Королевської);

ОВК № 22 - відбулась заміна членів комісії від кандидатів Василя Цушка та Юрія Бойка;

ОВК № 23 - проведено заміни трьох осіб – від кандидатів Наталії Королевської (заступник голови комісії), Юрія Бойка та Анатолія Гриценка.

Отож, станом на 27 квітня найбільше своїх представників в ОВК замінив кандидат Юрій Бойко – він поміняв усіх п’ятьох членів комісій. Трьох членів комісій замінила кандидат Наталія Королевська, а двох – Анатолій Гриценко. Здебільшого заміни стосувались тих осіб, які проживали в іншій області.

Однак є всі підстави вважати, що ці зміни в складі волинських ОВК не останні і окружні комісії будуть і надалі переформатовуватись, - кажуть організації.

Підтвердженням цього є те, що в ОВК № 21 на жодному засіданні не були присутніми члени комісії від кандидатів на пост Президента України Володимира Саранова, Миколи Маломужа та Вадима Рабіновича. Схожа ситуація спостерігається і в інших ОВК.

Довідка

Громадське спостереження "Опори" – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, "Опора" проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни.

У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кернеса підстрелили
28 квітень, 2014, 12:34
Вибори президента: на Волині переформатовують виборчкоми
28 квітень, 2014, 12:31