«Романюк, прибери Луцьк!» - пікет під мерією. ФОТО

«Романюк, прибери Луцьк!» - пікет під мерією. ФОТО
Біля приміщення Луцької міської ради відбувся пікет, учасники якого закликали міського голову Миколу Романюка прибрати місто від сміття.

Акція відбулася 29 квітня.

Учасники мітингу тримали плакати з написами «Ми за чисті узбіччя», «Романюк, прибери Луцьк» та «Ми за «Луцьк без сміття».

Як розповів представник ініціативної групи мешканців Артем Орлов, мітингувальники вважають, що комунальники погано прибирають місто. Мовляв, такі результати засвідчив рейд містом, зроблений активістами.

Мітингувальники стверджували: найбільше непокоїть пил і купки бруду, який розноситься вітром. Також вони зафіксували рештки мертвих тварин на вулицях міста. Також заявляють, що бачили багато неприбраної посипки, яку використовують узимку на дорогах та узбіччях.

З мітингувальниками спілкувався заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк. Він запевнив, що комунальники докладають усіх зусиль, щоб прибирати місто. Справа в недостатньому фінансуванні.

Осіюк зазначив: аби підтримувати вулиці і майдани Луцька в належному стані, треба приблизно мільйон гривень на місяць.

Крім того, недостатньо самих прибиральників. За словами посадовця, зараз місто прибирають трохи більше десятка техніки та 75 двірників, тоді як минулого року їх було до 110. Минулого року були кошти, щоб залучати приватні підприємства для підтримки міської чистоти, розповів комунальник.

Активісти хотіли передати своє звернення першим особам мерії, втім не змогли: міський голова був у відрядженні, а перший заступник - "на нараді". Відтак учасники акції вирішили принести звернення 30 квітня на сесію міської ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пропоную Романюку віділити мітенгувальника по вінику і хай справами покажуть як вони за чисте місто!
Відповісти
Пропозиція відхилена! На те сплачуються податки! Толок вистачало!
Відповісти
Замість того щоб плакати малювати то краще б пішли й самі прибрали (до речі дехто так і робить, і вже на цьому піариться :)))). А ще: як кажуть "чисто там де не смітять", та й справді народ в нас "бидлуватий". Краще б ті активісти проводили якусь просвітницьку роботу серед населення, але ясно шо тоді шансів в телевізор попасти меньше :)) то вже не то ...
Відповісти
Не путай себе і інших людей, якщо ти можеш сказати що в нас бидлуватий народ, то це твоя особиста думка про себе хіба що може бути.Людина яку хоч трошки виховували батьки ніколи не скаже(совість і вихованість не дозволить), що люди навколо неї бидлуваті, одна вона тут з вищого суспільства.
Відповісти
Пропоную перестати сплачувати податки, комунальні платежі і відрахування з зарплат.Все буде якраз по чесному і ніхто не уде скаржитись.Ми не платимо податків, вони нічого не роблять.Ше й зекономимо на зарплатах, нашо їх тримати якщо й так немає за що працювати.
Відповісти
Хто автор ідеї?невже знов Осіпов? Ото вже "актівізірувався", "відсидівся" поки в Києві людей постріляли та й знов за "роботу", ай молодець ! на наступних виборах обов'язково за нього проголосую !
Відповісти
Хай ЦНАП розформують, понабирали туди діточок чинуш, і протирають штани, от і гроші на прибирання найдуться.
Відповісти
Та ні, то напевно Русіф або Луцьккомунсервіс чи як ті приватні фірми звуть організували захід. Хочуть, аби міськрадла їм віддала механізоване прибирання міста. Самі не прийшли, а заплатили молоді по 100 гривень, аби ті плакати потримали
Відповісти
Один мільйон гривень на місяць, а не на рік. Будьте уважні.
Відповісти
Коли людина знаходить вільну хвилину і має сміливість та бажання висловитись і зробити щось хороше для свого міста-це ще не означає, що їм заплатили чи платять.Не треба всіх рівняти до себе!!!!
Відповісти
А толку? Приберуть, гаразд. Через кілька хвилин на ідеально чистому асфальті і бруківці появляться перші недопалки і фантики, навіть якщо смітник в кроковій доступності. Не з того треба починати, ой не з того, бо задовбуться прибирати за наші ж гроші.
Відповісти
Це не остання акція-це по-перше,а по-друге-починати треба з самого себе,а влада хай робить для цього умови,ато привикли в нас усі ходити "свинячити" і показувати своє "фе"!
Відповісти
Останні новини
«Романюк, прибери Луцьк!» - пікет під мерією. ФОТО
29 квітень, 2014, 11:18