У луцькій мерії не проголосували за здорожчання проїзду в маршрутках

У луцькій мерії не проголосували за здорожчання проїзду в маршрутках
Члени виконкому не затвердили нові тарифи на проїзд у маршрутках Луцька.

Таке рішення прийняли під час позачергового засідання виконкому у вівторок, 29 квітня.

Нагадаємо, проїзд у маршрутках мав подорожчати. За словами заступника луцького міського голови Тараса Яковлева, нові тарифи розробляли на основі документів від перевізників, де останні обґрунтовували доцільність здорожчання проїзду у маршрутках.

Яковлев нагадав, що спочатку перевізники пропонували підвищити ціну на проїзд у Луцьку до 3,5 гривні. Однак, переглянувши це питання із профільними спеціалістами, зокрема з представниками антимонопольного комітету, прийняли рішення зробити різну ціну на проїзд у маршрутках.

Так, враховувалася інформація про рентабельність, собівартість пасажирських перевезень по кожному маршруту. Окрім того, під час формування нових тарифів враховували ціну на паливно-мастильні матеріали та рівень середньої зарплати.

Член виконкому Юрій Кресак наголосив на необхідності розуміння, на скільки рентабельним є кожен маршрут, а не просто вірити перевізнику «на слово». На його думку, цьому допоможе забезпечення усіх пасажирів квитками.

На основі цього можна буде отримати «облік» пасажирів квитків і мати уявлення про те, чи збиткові і на скільки маршрути. «Треба більше прозорості в цей процес», – додав Кресак.

Начальник управління транспорту і зв'язку Луцькради Анатолій Миронюк зауважив, що на загальнонаціональному рівні не визначено механізм того, як потрібно проводити облік пасажирів.

А один із перевізників, директор АТП №1 Олександр Шаміс зазначив, що треба привчити людей брати квитки у маршрутках. Контролювати це він запропонував муніципальній міліції.

Член виконкому, самооборонівець Богдан Климчук також зазначив, що було б не зайвим збільшити кількість автобусів із більшою пасажиромісткістю.

Тарас Яковлев погодився із колегою, однак, зауважив що у економічній ситуації, в якій опинилася Україна, питання не на часі.

За словами секретаря Луцькради Сергія Григоренка, він розуміє потребу перевізників у збільшенні ціни на проїзд у маршрутках, однак, з іншого боку, усвідомлює, що із громадою Луцька не провели нормальної інформаційної роботи. Тож, запропонував підвищити ціни з 1 червня, а не з 1 травня цього року. А за цей час, мовляв, потрібно розповісти про зміни людям.

Врешті, почавши голосування щодо питання, члени виконкому не підтримали його. З другої спроби із підтриманою пропозицією Сергія Григоренка щодо перегляду тарифів у разі зміни ціни на пальне, «за» питання також не проголосували. Рішення підтримали лише 8 людей. А «пройшло» б воно, коли б «за» висловилося 10 членів виконкому.

Наступне засідання щодо розгляду цього питання відбудеться 7 травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
влада наша - що хочемо, те і робимо!
Відповісти
УРА, УРА,УРА!!!
КЛАС!!!ДЯКУЄМО!!! ЧЕСНО, ПОКИ ДЯКУЮ МЕРІЇ МІСТА ЛУЦЬКА!!! НАРАЗІ-ви молодці!!!
Відповісти
Дуже дякую. Оце видно, що ви піклуєтеся про народ
Відповісти
І правильно, супер!!!!!!!1Я за
Відповісти
Чекайте коли маршутки будуть в такому аварійному стані як в тролейбосному депо і будуть гинути люди. Дочекаєтесь що маршутники продадуть свої автобуси та підуть в фермери. Ось тоді ви зрозумієте що ви як стадо якому говорять....... а ви махаєте головами як барани.
Відповісти
ти всіх по собі не суди!!!
Відповісти
Коли ми "докорінно" реформуємо освіту? Щоб в нашій країні виховувалася достойна нація за яку не соромно. Зараз сидить два придуркабомжаконформіста, і горло один одному гризуть. ТА ХТО БЛЯ З ВАС НЕ БАЧИТЬ НА ЯКОМУ ДНІ МИ ЖИВЕМО? Міряєтесь тільки своїми хєрами.! Ненавиджу це покоління українців.
Відповісти
та який нах аварійний стан вони і так в ньому
ти скажи прямо що хату на 300000 доларів не можеш добудувати, чи те що ти зажерся і за грошима не бачиш ніякоє людської цінності, не подобається не вози на твоє місце знайдуться і інші яким ціна в 2 грн буде просто космос. І не потрібно жалітись що вам перевізникам так тяжко що ви ходите вагони розгружати щоб ремонтувати своє машини на рейсах
Відповісти
як дати відкат владі за маршрут то гроші є а купити запчастини немає, якщо не вмієш бізнес вести візьми картонний ящик або пластмасовий стаканчик стано біля пано з /шевою\ і назбираєш трошки, впевнений що люди допоможуть, ті які виживають на 1200 грн в місяць, ті люди на яких тобі похер
Відповісти
Останні новини
У луцькій мерії не проголосували за здорожчання проїзду в маршрутках
29 квітень, 2014, 17:10