Українські школярі вивчатимуть дві іноземні мови

Українські школярі вивчатимуть дві іноземні мови
Навчати школярів іноземної мови будуть з 1-го класу, а інформатики – з 2-го.

Згідно з новою навчальною програмою, в якості другої іноземної дозволяється будь-яка іноземна мова, російська або будь-яка мова національної меншини, повідомляє Дзеркало тижня.

Починаючи з 2013 року, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вводить у школах обов'язкове вивчення іноземної мови з 1-го класу, інформатики з 2 класу. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Після безлічі дискусій, у тому числі з Міністерством фінансів, ми довели, що це вкрай необхідно. Інформатика стане обов'язковим предметом з другого класу у вересні 2012-го, а з 2013-го всі школярі, починаючи з 5-го класу, будуть вивчати другу іноземну мову», – сказав він.

Міністр зазначив, що на колегії міністерства було затверджено нову навчальну програму, яка «в якості другої іноземної дозволяє будь-яку іноземну мову, російську або будь-яку мову національної меншини».

«У нашій правовій термінології вони називаються мовами національних меншин, хоча, окрім кримсько-татарської та гагаузької, є одночасно іноземними – державними мовами країн-членів ООН. Будь-який шкільний колектив може прийняти рішення про вивчення і польської, і словацької, і російської, і угорської, і молдавської, і румунської, і англійської, та інших мов», – зазначив він.

За його словами, деякі фахівці хотіли настояти, що з двох іноземних одна обов'язково має бути англійською. Але у 20% українських шкіл базовими є німецька та французька мови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українські школярі вивчатимуть дві іноземні мови
06 квітень, 2012, 11:19