Луцьким бюджетникам не вистачає грошей на зарплату

Луцьким бюджетникам не вистачає грошей на зарплату
Працівникам сфер освіти і культури Луцька не вистачає грошей на зарплати у грудні цього року.

Про це повідомила начальник управління фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова під час 59-ої сесії міськради у середу, 30 квітня.

За словами Єлової, під час сесії від 15 квітня цього року прийняли рішення щодо скасування 50-процентної надбавки працівникам сфери культури і 20-процентної надбавки педагогам за престижність праці. Так, це допомогло зекономити приблизно 6 мільйонів гривень з міського бюджету.

Утім, під час засідання виконкому, у вівторок, 29 квітня, прийняли рішення повернути ці надбавки. Це призвело до того, що педагогам і працівникам сфери культури не вистачить грошей на зарплати за грудень цього року.

Обранець громади Роман Бондарук зазначив, що не розуміє прийнятого під час виконкому рішення, адже воно ніяк не закріплене у бюджеті, бо грошей на надбавки у ньому як не було, так і немає, і призведе лише до того, що «бюджетникам» не вистачить грошей на зарплати.

Депутат Андрій Осіпов через це назвав рішення виконкому «популістським». До того ж, він додав, що сенсу у рішенні міськради щодо скасування цих надбавок не бачить.

Окрім того, депутати висловили думку, що їх мало не «підставили», адже тепер їм доведеться голосувати за зміни до бюджету, аби знайти гроші на зарплати до кінця року.

«Не треба було ґвалтувати депутатів щодо необхідності його прийняття», – додав Осіпов.

«Ніхто нікого не ґвалтував. Як грошей не було, так і немає», – відповів луцький міський голова Микола Романюк і пояснив, що прийняття рішення зумовлене задекларованою Кабміном і Верховною Радою економією грошей.

Його підтримав і депутат Юрій Корольчук, зазначивши, що Кабмін обмежив фінансування певної частини видатків на захищені статті.

«Тому ми з вами прийняли це рішення, бо не могли не прийняти. І нічого героїчного немає у тому, що хтось не голосував за це питання. Ніщо б не змінилося. Якби і не прийняли це рішення, то з держбюджету ці гроші все одно не дали б», – пояснив Корольчук.

«Ми протягом року будемо знаходити можливості виділити гроші на зарплати, як завжди це робимо», – додав він. Із ним погодився і перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

Микола Романюк додав, що попри складнощі із бюджетом, у міській раді намагаються зберегти робочі місця працівникам бюджетних установ.

Однак, зі слів мера Луцька, «скорочення апарату міськради» таки відбудеться, розпорядження про яке він підпише наступного тижня. Також зекономлять на тому, що на 7 автомобілів зменшать автопарк міськради. Наразі у ньому – 17 автівок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
побудують скульптуру стефкові бендьоркє...
Відповісти
Останні новини
Луцьким бюджетникам не вистачає грошей на зарплату
30 квітень, 2014, 18:22