На Волині нова влада конфліктує з лікарями. ДОКУМЕНТ

На Волині нова влада конфліктує з лікарями. ДОКУМЕНТ
Маневицька районна влада, на думку медиків, ігнорує думку колективу центральної районної лікарні щодо обрання головного лікар.

Про це у середу, 30 квітня, представники профспілкового комітету та ініціативної групи Маневицької центральної районної лікарні повідомили Комітет громадської люстрації.

У зверненні йдеться, що у зв’язку зі звільненням попереднього головного лікаря Андрія Гетманчука за згодою сторін, постало питання про визначення кандидатури на посаду головного лікаря Маневицької ЦРЛ. Відповідно до листа голови районної ради Людмили Веремчук від 16 квітня 2014 року, колективу закладу було запропоновано обрати кандидатуру на цю посаду.

23 квітня були проведені збори трудового колективу районної лікарні, на яких були присутні 240 осіб з 427 працюючих. За поданням профспілкового комітету на обговорення було винесено три кандидатури на посаду головного лікаря: Ларису Коваль, Ігоря Тьохта, Олега Бегаля. Ще дві кандидатури було запропоновано Ігорем Тьохтою: Василь Тарасюк та Тетяна Панкрашкіна.

В результаті проведення таємного голосування за Панкрашкіну Т. проголосувало 0,76% присутніх, за Тарасюка В. – 3,9%, за Коваль Л. – 11,06%, за Тьохта І. – 18, 72% та за Бегаля О. – 65,8%. Таким чином, відповідно до рішення трудового колективу єдиним кандидатом на посаду головного лікаря Маневицької центральної районної лікарні було обрано Олега Бегаля.

Втім, як зазначають представники профспілкового комітету у своєму зверненні, районну владу легітимно обраний кандидат не влаштовує. Голова районної ради Людмила Веремчук та голова районної державної адміністрації Людмила Кирда наполегливо пропонують свою власну кандидатуру – Василя Тарасюка.

Такі дії районної влади вносять деструктив у роботу колективу. У зв’язку з цим, профспілковий комітет та ініціативна група Маневицької ЦРЛ звернулися за підтримкою до Комітету громадської люстрації з проханням підтримати колектив районної лікарні та посприяти забезпеченню їх демократичного права.

Комітет громадської люстрації прийняв рішення звернутися до керівників районної влади, щоб вони припинили тиск на трудовий колектив лікарні та врахували їх позицію при вирішенні кадрових питань.

Копії Звернення профспілкового комітету та ініціативної групи Маневицької центральної районної лікарні та Протокол зборів трудового колективу Маневицької ЦРЛ додаються.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо влада не прислухається до колективу, то скоро і сама піде. Так, як раніше не буде! Повинні прийти люди, які не ігноруватимуть думку громади.
Відповісти
Не плутайте поняття -демократія, верховенство права і анархію
Відповісти
Деструктив у роботу лікарні вносять ті, хто длюбить писати скарги. Все буде прозоро і по закону - призначає головного лікаря районна рада на сесії, вона і прислухається до думки колективу. Пишуть ті, хто замішаний мабуть у корупційних схемах бувшого головного лікаря. Дуже вже пахне старим нафталіном. Голови ради і рда не підуть проти колективу - я знаю.
Відповісти
Повністю погоджуюсь з коментарем "депутат". Варто тільки детальніше придивитися до прізвищ осіб, які підписали відповідне звернення.
Відповісти
Ніхто з осіб, які підписали звернення, не приймали участі в жодному віче в Маневичах, які проходили в період революційних дій, а тепер хочуть "примазатися",щоб приховати свої зловживання, написавши відповідне звернення до новоствореного Люстраційного комітету та таким чином хочуть тиснути на суспільну думку, а призначивши "свого" головного лікаря залишитися в "насиджених теплих місцях".
Відповісти
З яких то пір головного лікаря обирають санітарки і кочегари? Просто хочуть пропихнути свого таким способом тиснуть на владу і лякають владу люстрацією.Якщо мені не зраджує память то того доктора Що хоче стати главврачом треба самого пролюструвати і тих хто підписав цей лист. А влада все правильно робить.
Відповісти
І ще треба в процентному відношення виставити процент лікарів, присутніх на голосуванні, тому що технічний персонал (санітарки, кочегари)пацієнтів не лікують і їх робота сьогодні в лікарні, завтра в школі і т .д. да і не зміниться вона від того той чи інший буде головний лікар. А наше життя і здоров"я залежить від злагодженої роботи всіх лікарів і медсестер. А що попередній головний лікар, зав.віддленнями, головні та старші медсестри теж проходили на свою посаду через таку процедуру?
Відповісти
Це ж треба мати сатанинський намір,чаїть в собі невиліковний сказ,щоб тяжко так знущатися над нами,та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО
Відповісти
Погоджуюсь з працівником.Теперішня Ман.ЦРЛ-це створена абсолютна влада одних.Це треба міняти.
Відповісти
Нехай Бегаль О.П., дасть сам собі відповідь на запитання, чи зможе він маючи лише 2 лікарську категорію, невеликий стаж роботи і життєвий досвід очолити колектив лікарів, більшість з яких мають вищі лікарські категорії і чи буде він користуватися авторитетом, який так потрібний керівнику???. Маю надію, що в новостворений люстраційний кометет увійшли компетентні та відповідальні люди, які детально проаналізують дане звернення, тому що всі ми хочемо побудувати дійсно правову державу і люстрацію кожному потрібно починати з себе.
Відповісти
А от реквізатими поданого вище документа, на мою думку, потрібно зайнятися відповідним правоохоронним органам
Відповісти
а це по-моєму кримінал.
Відповісти
А молодий і перспективний таким чином буде підвищувати категорію, З досвідом , поручаючись підтримкою колективу, а не брехливими методами, звинувачуючи всіх і вся. Яких тільки пакостей не придумовуєте, щоб дорватися до впади. Ганьба! Ви сьогодні санітарку за людину не рахуєте? А яке буде приниження молодшого медперсоналу, якщо такого допустити до влади? Це до якоі низькості треба дійти , щоб по хатах підписи збирати? Соромно повинно бути Тарасюку і іншим, хто так старається допомогти!
Відповісти
Людмила,що до вас у хату приходив Тарасюк?Він вас принижуав і обманював,знову принижував і обманював,а потім ще й підписатись заставляв?А під чим підписатись,під зверненням у люстраційний комітет на Тарасюка?
Відповісти
А ще я чула,що він дуже принижує санітарок,бо вимагає мити кабінет один раз на день-це взагалі якийсь садизм.
Відповісти
кожний працівник повинен виконувати своі обовязки а не займатись дурнею.хватить писати і сваритись.робота страждає.а санітарки повинні знати своє місце і не керувати в лікарні.багато надано прав і мед. сестрам бо у гетманчука жінка медсестра та й ще ж до того і головна от і керує всїм районом і своім чоловіком як ій дозволяє розум а примазанці допомагають
Відповісти
До чого тут "З яких то пір головного лікаря обирають санітарки і кочегари?"??? Були присутні 240 працівників лікарні, неважливо лікарі, медсестри чи санітари.
Відповісти
Ті,хто хотів висловити свою думку, прийшли і висловили її. Хто заважав ВСІМ лікарям прийти? Авжеж простіше, ховаючись за псевдонімами, писати про "корупціонерів" в медицині. Хто заважав прийти і відкрито про це сказати з фактами і доказами?
Відповісти
А ти чо не сказав?
Відповісти
Шановні колеги ! Не соромте себе і честь білого халата! Більше уваги приділяйте хворим і протоколам лікування! Будьте стриманими і розсудливими! Справедливість переможе!
Відповісти
Останні новини
Газ подорожчав на 50%
01 травень, 2014, 09:06
На Волині нова влада конфліктує з лікарями. ДОКУМЕНТ
01 травень, 2014, 08:00