На Волині комунальники сміття закопали на кладовищі, ‒ ЗМІ. ФОТО

На Волині комунальники сміття закопали на кладовищі, ‒ ЗМІ. ФОТО
Прибравши стихійне сміттєзвалище, нововолинські комунальники весь непотріб закопали на кладовищі, що знаходиться поблизу.

Про це йдеться в матеріалі Наталі Камишникової у виданні Нововолинськ діловий.

Так, як зазначається на сайті, про факт захаращення території журналісти повідомили ще 9 квітня. Опублікували фото зі сміттям під стінами пам’ятки архітектури Низкиницького монастиря. З цим журналісти звернулися до нововолинського голови Віктора Сапожнікова й голови Іваничівської райдержадміністрації Андрія Бадзюня.

Звалище зникло вже 11 квітня. Проте, як виявилося, все сміття, комунальники просто прикопали на території кладовища. Натомість у відповіді чиновників за підписом нововолинського мера йшлося: «Виконавчий комітет Нововолинської міськради на ваш критичний матеріал, опублікований на сторінках волинських інтернет-видань від 9.4.2014 р., щодо вжиття заходів по ліквідації несанкціонованого стихійного сміттєзвалища, яке утворилось біля дороги на с.Гряди навпроти кладовища Низкиницького монастиря, повідомляє, що, за інформацією ВУКГ ЖКО, стихійне сміттєзвалище ліквідовано. Дана територія приведена в належний санітарний стан».

На сайті районної держадміністрації у рубриці «Реагування на критику ЗМІ» повідомляється: «10 квітня Грядівський сільський голова М.В.Бородчук спільно з першим заступником Нововолинського міського голови В.Д.Рожелюком виїхали на місце стихійного сміттєзвалища. Зі слів сільського голови, дана земельна ділянка є територією м.Нововолинська. У ході зустрічі посадовців було домовлено, що благоустрій наведе міська комунальна служба до пасхальних свят».

Видання збирається звертатися в природоохоронну прокуратуру.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
виникає ряд питань!
По- перше, я так розумію, що це сміття біля кладовища це не сміття яке привезли комунальники із міста, а це сміття, яке залшили громадянии, які наводили лад на кладовищі, так би мовити тут ми прибрали а там за межами кладовища склали (нагадили).
По - друге, біля кладовища мали б бути спеціальні урни (ящики) чи контейнери. Ось у Білоруській Республіці вздовж траси стоять такі контейнери і ніхто їх не краде і сміття кругом них не валяється.
А в підсумку не потрібно ганити комунальників, потрібно самим думати куди ми кидаємо сміття, чи не прростіше упакувати у великий мусорний пакет і принаймні довести до найблищої урни із сміттям.
Відповісти
Останні новини
На Волині комунальники сміття закопали на кладовищі, ‒ ЗМІ. ФОТО
02 травень, 2014, 10:52