У Луцькраді розповіли, як після шашликів лідери профспілок «попадають в обойму»

У Луцькраді розповіли, як після шашликів лідери профспілок «попадають в обойму»
Депутати Луцької міської ради звернулися до працівників луцьких шкіл і садочків з рекомендацією подумати над переобранням голів первинних профспілкових організацій.

Про це йшлося 5 квітня на засіданні Тимчасової контрольної комісії з контролю за фінансуванням закладів освіти міста Луцька у Луцькій міській раді.

Нині освітня галузь недофінансовується, а профспілкові організації – пасивні, - констатували члени комісії.

Як пояснив депутат Андрій Осіпов, організаціям пропонується заслухати звіти керівників своїх первинних об’єднань та провести перевибори.

Окрім цього профспілки повинні вказати кількість коштів, які бракує для того чи іншого закладу освіти. Депутати також висловили бажання побувати на цих зборах.

«Найцікавіше, що як тільки доростає профспілковий лідер до президії міської федерації профспілок чи обласної з ним починається робота державних органів. Він попадає в обойму, і його запрошують на шашлики, корпоративи, неформальні зустрічі і він перетворюється в звичайного представника номенклатури», - розказав Осіпов.

«Я вже втомився бачити, як Василенко Галина Павлівна (голова міської освітньої профспілки, - ред.) на всіх заходах разом з Олегом Гребенюком (начальник управління освіти міськради, - ред.) удвох як подружжя сидять. Їм повинно бути некомфортно поруч. Уявіть собі, якби я приходив з представником протилежної сторони. Наприклад, я як адвокат товаришував пліч-о-пліч з прокурором. Мені просто було би не приємно, що я його накручу», - додав депутат.

Хоча не всі депутати настільки оптимістично дивлять на переобрання. Наприклад, депутат Павло Данильчук має сумнів, що на зміну старим номенклатурщикам не прийдуть нові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпов розумні речі останнім часом говорить.
Відповісти
Осипов - разрушитель, ничего конструктивного. Он обыкновенный рейдер, главная задача которого: перессорить между собой акционеров или, как в данном случае, людей. Защищать учителей надо, но не путём моральныого убийства, издевателств, уничижений. Подонок - он и в адвокатуре подонок. Чем этот БЮТовец отличается от Януковича, который уничтожает Юлю? А ведь Осипов унижает прекрасную женщину, изумительную маму, добрейшей души человека - Галину Павловну Василенко. Неужели все политические силы одинаковы?
Відповісти
Ідея оновлення профсоюзів є на часі, тим більше, що самі праціники потребують реального захисту. Певно вас депутат Осіпов дуже образив, тільки зі змісту статті я не зрозуміла, на що повинні ображатись профсоюзи. Більш того, думаю, що для застосування слів "падонок, моральніе убийства, издевательства, уничижения" взагалі немає підстав. Ви, пробачте, Валентино С., при своєму розумі. Що в цій статті могло викликати таку реакцію? Чи ви знаєте, щось більше і просто вирішили вилити свій біль і виявити подонка. Думаю, тут щось особисте, полікуйтесь, Валентино.
Відповісти
Цих голів профспілок треба гнати, бо засиділись і давно забули що повинні захащити педагогів, а не чаї розпивати з владою і на концерти ходити. Гребенюк це представник влади, місцевий Табачник, а Василенко, якби була чесною, повинна уникати його щоб не компроментувати суть своєї посади. Хай молоді депутати трохи поворушать те профспілкове кубло
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді розповіли, як після шашликів лідери профспілок «попадають в обойму»
06 квітень, 2012, 15:23