Туристичний сезон у Луцьку-2014: програма заходів

Туристичний сезон у Луцьку-2014: програма заходів
У Луцьку 10 травня відкриють туристичний сезон.

Про заплановані заходи розповіли під час прес-конференції в Луцькій міській раді 8 травня.

Як зазначила начальник управління туризму та промоції міста міськради Наталія Бунда, програма заходів запланована на два дні – 10 та 11 травня. Вхід на всі заходи з відкриття туристичного сезону вільний.

Серед запланованого – вело- та театралізована екскурсії, скелелазіння по замку, відкриття пункту прокату велосипедів, органний концерт тощо.

«Віримо, що Луцьк буде приємним відкриття для туристів і мешканців міста», - зазначила Наталія Бунда.

Вона заявила, що внутрішній турист – це 70% відвідувачів. Тому мандрівники з України – стратегічний напрямок для туристичної галузі міста. За її словами, мандрівники нині шукають щось нове, а Луцьк поки залишається таємничим на туристичній арені країни, а тому має великий потенціал.

Міський голова Микола Романюк нагадав: Луцьк цього року готується відзначити 585-річчя з’їзду монархів. Буде окрема програма заходів, зараз працюють з посольствами відповідних країн, представники та королі яких були на з’їзді 1429 року.

Він переконаний, що так званим внутрішнім туристом треба вважати і мешканців Луцька, бо багато з них нічого не знають про історію міста. Тому, перш за все, відкриття туристичного сезону і заходи з популяризації історії міста – для лучан.

Заступник міського голови Тарас Яковлев проанонсував відкриття прокату велосипедів біля Центру туристичної інформації, а також розповів про безплатну велоекскурсію містом. Все це – в рамках відкриття туристичного сезону в Луцьку.

10 травня

12:00 – презентація книги Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й» в Центрі туристичної інформації на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2.
13:00 – в Центрі туристичної інформації відкриття пункту прокату велосипедів. Після цього – велоекскурсія «Луцьк на ровері!»
14:00-18:00 – майстер-клас зі скелелазіння в замку Любарта.
20:00 – театралізована екскурсія «Таємниці Старого міста» від театру «Гармидер». Збір на майдані Братський Міст.

11 травня

16:00 – органний концерт в кафедральному соборі Петра й Павла. Соліст – Ірина Малашевська, органіст – Петро Сухоцький. Концерт приурочили до Дня Матері.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тінь війни. ФОТО
08 травень, 2014, 12:54
Туристичний сезон у Луцьку-2014: програма заходів
08 травень, 2014, 12:53